«Ευχαριστούμε Ελλάδα για την ταχεία ανάπτυξη ομάδας έρευνας και διάσωσης, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα καλύτερά της» αναφέρει με ανάρτησή στο Twitter ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ και καταλήγει λέγοντας «ευχαριστούμε» στα ελληνικά.
Την έμπρακτη στήριξή της εκφράζει η Ελλάδα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ έφτασε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Παράλληλα, ομάδα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) αποτελούμενη από 3 διασώστες και 2 γιατρούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών, θα συνδράμει επιχειρησιακά τη μονάδα της ΕΜΑΚ για την αποστολή διασωστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Η αποστολή αναχώρησε στις 17:07 με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
- Ο Πούτιν τώρα τα 'βαλε με influencer του OnlyFans - Σάλος για τα 6 χρόνια φυλακή
- Αδιέξοδο για τη δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε DNA, αίμα ή αποτυπώματα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού
- Στα μαχαίρια Λατινοπούλου - Παϊτέρης: «Μοιάζετε για γύφτισσα» – «Από γύφτο δεν περίμενα τίποτα καλύτερο»
- Έκρηξη στο κλιματιστικό: Πότε και γιατί γίνεται «ωρολογιακή βόμβα» η συσκευή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.