Μενού
seismos-ellinas
Σεισμός στην Τουρκία | @Alpha
  • Α-
  • Α+

«Ηταν μία συγκλονιστική εμπειρία και εύχομαι να μη τη ζήσει κανείς». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Αλέξης Παπαδάτος τη στιγμή του σεισμού στην πόλη Ισκεντερούν της Τουρκίας. Ο ίδιος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού το διπλανό κτήριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και αναφέρει πως υπήρξαν κάποια δευτερόλεπτα που πίστευε ότι δεν θα ζήσει.

Μιλώντας στον ALPHA ο ίδιος είπε πως την ώρα του σεισμού κοιμόταν στο ξενοδοχείου και «το αίσθημα ήταν απίστευτο, ότι και να περιγράψω είναι λίγο. Τα πρώτα δευτερόλεπτα ξυπνάς λες “ένας σεισμός είναι θα τελειώσει”, αλλά δεν σταματάει. Πήγα κάτω από ένα γραφείο, έπεσε το ρεύμα και μετά ξεκίνησαν να πέφτουν αντικείμενα. Το χειρότερο ήταν όταν ξεκίνησαν να πέφτουν οι σοφάδες και το κτήριο κουνιόταν και για κάποια δευτερόλεπτα λες “θα πέσουμε και δεν πρόκειται ποτέ να μας βρει κανείς”».

«Ηταν άσχημο συναίσθημα. Ηταν συγκλονιστική εμπειρία. Μόλις σταμάτησε ο σεισμός βγήκα έξω και είδα το διπλανό κτήριο να έχει πέσει. Πήγα απέναντι σε μλια μεγάλη αλάνα. Ηταν κόσμος με τις παντόφλες, χωρίς τίποτα, χωρίς τηλέφωνα. Αλλοι έτρεχαν πανικόβλητοι, έψαχναν τα χαλάσματα, έπιαναν τα μπάζα με τα χέρια. Εβλεπες ανθρώπους παγωμένους που μετά έκλαιγαν επειδή βρήκαν έναν δικό τους νεκρό», περιέγραψε. Ο ίδιος επικοινώνησε με την οικογένεια και την πρόξενο και 7 ώρες μετά τον σεισμό τον παρέλαβε αυτοκίνητο και ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ελλάδα όπου βρίσκεται σήμερα.