Μενού
adelfakia
@mhdksafa
  • Α-
  • Α+

Οι ιστορίες που βλέπουμε και διαβάζουμε από τον όλεθρο στην Τουρκία και τη Συρία θα μας στοιχειώνουν μια ζωή. Φανταστείτε πώς άλλαξε μια για πάντα η ζωή των ανθρώπων που παλεύουν εδώ και 48 ώρες - οι περισσότεροι εξ αυτών με γυμνά χέρια- για να βγάλουν αγαπημένους κι αγνώστους από τα συντρίμμια των χιλιάδων κτηρίων που έχουν καταρρεύσει από τα 7,8 Ρίχτερ που χτύπησαν την ανατολική Τουρκία... Η παρακάτω ιστορία είναι μία από αυτές. Κι έχει καταγραφεί και σε βίντεο. Δύο αδελφάκια, βρίσκονται στριμωγμένα κάτω από τόνους μπαζών κι ως εκ θαύματος, κάποια ελάχιστα εκατοστά «αέρα» τα κρατούν στη ζωή.

Το ένα κοριτσάκι, το μεγαλύτερο, ηλικίας περίπου 5-6 ετών, ακούγεται να λέει στον διασώστη. «Κύριε, βγάλτε με εμένα και το αδελφάκι μου σας παρακαλώ από εδώ. Κι εγώ θα γίνω σκλάβα σας για την υπόλοιπη ζωή μου...».

Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 9.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στην Τουρκία, από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών.