Μενού
narkotika zilandia2.jpg
Ναρκωτικά σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας | New Zealand Defence Force
  • Α-
  • Α+

Πάνω από τρεις τόνους κοκαΐνης, η αξία της οποίας εκτιμάται σε σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ, εντόπισαν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της υπηρεσίας τελωνείων και του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό όμως που κεντρίζει την προσοχή είναι ότι η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε... μεσοπέλαγα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Αστυνομία της χώρας από την «Επιχείρηση Hydros» απεικονίζουν το φορτίο πριν την ανάσυρσή του, μέσα σε δίχτυ που μοιάζει να το  κρατούν στην επιφάνεια σημαδούρες. Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως τα ναρκωτικά πιθανότατα ρίχτηκαν στη θάλασσα από διεθνές καρτέλ και είχαν προορισμό την αγορά της Αυστραλίας. Οι αρχές ανέσυραν και κατέσχεσαν την απρόσμενη και απίστευτη «ψαριά».

Η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι «από τις μεγαλύτερες» που έχουν εντοπίσει ποτέ οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας Άντριου Κόστερ. Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα αλλά θα «παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δεδομένου ιδίως του πού μπορούν να φθάσουν οι διακινητές για «να αποφύγουν να προσελκύσουν την προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε ο ίδιος.