Μενού
disneyCEO
O Μπομπ Ίγκερ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μπομπ Ίγκερ ξανά στο τιμόνι, διαμορφώνεται η νέα οργανωτική δομή της The Walt Disney Co., η οποία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 7.000 απολύσεις και αυτό παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα της, τα οποία αυξάνονται στα 23,51 δισ. δολάρια για το 2022. Την Τετάρτη, το υψυλόβαθμο στέλεχος περιέγραψε το σχέδιό του για ταχεία αναδιάρθρωση της εταιρείας, διαλύοντας ουσιαστικά τον όμιλο Disney Media and Entertainment Distribution που δημιουργήθηκε από τον πρώην CEO Bob Chapek το 2020.

Η νέα δομή θα έχει τρία τμήματα: Disney Entertainment, η οποία θα περιλαμβάνει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στοιχεία, καθώς και την Disney+. ESPN, το οποίο θα περιλαμβάνει ESPN και ESPN+. και Parks, Experiences and Products, που θα περιλαμβάνει τις ομάδες θεματικών πάρκων και καταναλωτικών προϊόντων. Ο Άλαν Μπέργκμαν και η Ντάνα Γουόλντεν θα συμπροεδρεύσουν στο τμήμα ψυχαγωγίας της Disney, με τον Τζίμι Πίταρο να συνεχίζει να ηγείται του ESPN και τον Τζος Ντ'Αμάρο να συνεχίζει να ηγείται των πάρκων και των εμπειριών.

Η Disney, όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, σχεδιάζει να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας ως μέρος της αναδιάρθρωσής της, κάτι που θα αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Ωστόσο, με το προσωπικό των θεματικών πάρκων να αποτελεί σημαντικό μέρος των εργαζομένων της Disney (και με αυτό το τμήμα να μην αντιμετωπίζει το ίδιο επίπεδο αναδιάρθρωσης με άλλα τμήματα), οι περικοπές είναι πιθανό να είναι πιο βίαιες στα τμήματα ψυχαγωγίας και ESPN. 

Η CFO της Disney Christine McCarthy είπε επίσης ότι η εταιρεία στοχεύει να εξοικονομήσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με μελλοντική εξοικονόμηση περιεχομένου, με τα υπόλοιπα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από άλλα κόστη όπως μάρκετινγκ, προσωπικό ή τεχνολογία.