Δεν αναχώρησε τελικά για την Τουρκία η αποστολή από την Κύπρο, η οποία θα συνέβαλε στις προσπάθειες που γίνονται στις πληγείσες - από τους σεισμούς - περιοχές, όπως δήλωσε και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Δημήτρης Δημητρίου. Η απόφαση από την κυπριακή ηγεσία ελήφθη, αφού η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι οι ανάγκες της έχουν - προς το παρόν - καλυφθεί.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Η αποστολή της Κύπρου, που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει στην πληγείσα - από τους σεισμούς - Τουρκία αποτελούνταν από 17 άτομα. Χθες η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία, παρά τις πρώτες αναφορές που έγιναν προχθές, Τρίτη, ότι η Άγκυρα είχε απορρίψει τη βοήθεια που θα έστελνε η πλευρά της Κύπρου.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, «άλλο πράγμα η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα δοθεί, η ομάδα όμως της Πολιτικής Άμυνας για την ώρα δεν έχει αποσταλεί διότι κάποιες ανάγκες είχαν καλυφθεί». Σημείωσε ότι «είμαστε σε στάση αναμονής και η προσέγγιση μας στο θέμα είναι ανθρωπιστική». Πρόσθεσε ότι δεν προσπαθούμε να αποκομίσουμε πολιτικό κέρδος από αυτή την προσπάθεια.
- Ο Πούτιν τώρα τα 'βαλε με influencer του OnlyFans - Σάλος για τα 6 χρόνια φυλακή
- Αδιέξοδο για τη δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε DNA, αίμα ή αποτυπώματα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού
- Στα μαχαίρια Λατινοπούλου - Παϊτέρης: «Μοιάζετε για γύφτισσα» – «Από γύφτο δεν περίμενα τίποτα καλύτερο»
- Έκρηξη στο κλιματιστικό: Πότε και γιατί γίνεται «ωρολογιακή βόμβα» η συσκευή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.