Μενού
toyrkia - armenia - synora
Ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας - Αρμενίας | Twitter/ Serdar Kilic
  • Α-
  • Α+

Οι πληγές που αριθμεί η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό  είναι αρκετά βαριές, καθώς ο απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με την υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και ανέρχεται στους 20.665. Η ανθρωπιστική καταστροφή στη γειτονική χώρα δε θα μπορούσε να μην αφήσει ασυγκίνητη την Αρμενία, η οποία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, αποφάσισε να ανοίξει μετά από 35 χρόνια μία συνοριακή πύλη, για να επιτραπεί η παροχή βοήθειας στα θύματα των καταστροφικών σεισμών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός απεσταλμένος της Τουρκίας για την Αρμενία, Σερντάρ Κίλιτς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από φορτηγά που περνούν από το σημείο ελέγχου Αλικάν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Αράς, που χωρίζει τις δύο χώρες. «Πάντα θα θυμάμαι την γενναιόδωρη βοήθεια που έστειλε ο λαός της Αρμενίας για να συμβάλλει ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία», είπε ο Σερντάρ Κίλιτς, ευχαριστώντας έτσι τους Αρμένιους αξιωματούχους.

Το Anadolu δήλωσε ότι το πέρασμα χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά για την αποστολή βοήθειας από την τουρκική «Ερυθρά Ημισέληνο» στη σεισμόπληκτη Αρμενία το 1988. Πέρυσι, οι ηγέτες της Τουρκίας και της Αρμενίας συναντήθηκαν ανεπίσημα σε ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους, σε μια προσπάθεια να διορθώσουν δεκαετίες εχθρότητας, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα γεγονότα του 1915.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.