Μενού
mpaloni-kina.
Το μπαλόνι «κατάσκοπος» στις ΗΠΑ | Twitter
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Κίνα, καθώς αγνώστου προελεύσεως αντικείμενο εντοπίστηκε να πετά κοντά στον εναέριο χώρο της πόλης Τσινγκτάο, στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως το Global Times και το Paper, η Κίνα είναι έτοιμη να καταρρίψει το συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο είναι αγνώστου προελεύσεως και πετάει πάνω από την πόλη η οποία και διαθέτει σημαντικό λιμάνι, ενώ αποτελεί και ναυτική βάση και βιομηχανικό κέντρο. 

Υπάλληλος, που εργάζεται στο τμήμα «θαλάσσιας ανάπτυξης» της περιοχής Jimo του Τσινγκτάο δήλωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές» ετοιμάζονται να καταρρίψουν το αντικείμενο. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ούτε ο ίδιος κατάφερε να καταλάβει την ταυτότητα του αντικειμένου, ενώ οι Αρχές έχουν ενημερώσει τους ψαράδες στην περιοχή - μέσω μηνυμάτων - να είναι προσεκτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και ο Καναδάς κατέρριψαν αυτό το μήνα τρία εναέρια αντικείμενα μεγάλου ύψους, συμπεριλαμβανομένου ενός που η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι εστάλη σκόπιμα από την Κίνα για παρακολούθηση. Το Πεκίνο αντέτεινε ότι επρόκειτο για μια ακίνδυνη συσκευή παρακολούθησης του καιρού, που ξέφυγε από την πορεία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.