Μενού
seismos-toyrkia
Σεισμός στην Τουρκία | AP
  • Α-
  • Α+

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον απολογισμό των νεκρών από την τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 39.672. Την ίδια στιγμή ο επίσημος αριθμός των θυμάτων στη Συρία υπερβαίνει τους 6.000 χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι επίσημα οι νεκροί από τον σεισμό στις δύο χώρες, ξεπερνούν τους 45.000. Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστος ο αριθμός αυτών που παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Μετά από 11 ημέρες οι έρευνες συνεχίζονται και οι διασώστες καταφέρνουν να βγάλουν σώους πολίτες. Στην επαρχία Χατάι ένας άνδρας διασώθηκε σήμερα, αντέχοντας τόσες ημέρες κάτω από τα συντρίμμια. Το Anadolu τονίζει ωστόσο, πως μετά από τόσες ημέρες είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν αρκετοί ακόμη ζωντανοί.  Σύμφωνα με τον απολογισμό στην Τουρκία, 82.000 κτίρια έχουν καταστραφεί ολικώς ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς και κρίνονται ακατάλληλα για κατοίκηση. Σε αρκετά έχει μπει μπροστά το γράμμα «Υ» που σημαίνει «Yikim», δηλαδή «κατεδάφιση»…

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.