Μενού
andrew tate
Άντριου Τέιτ | AP
  • Α-
  • Α+

Στις φυλακές της Ρουμανίας συνεχίζουν να κρατούνται ο Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του, Τρίσταν, δύο δημοφιλείς ιντερνετικές περσόνες οι οποίοι κατηγορούνται για τράφικινγκ, βιασμό αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παρά τις κατηγορίες που τους βαραίνουν για την υπόθεση, η έρευνα της οποίας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα αδέρφια «Τέιτ» κυνηγούν μερικά από τα θύματα, που άνοιξαν το στόμα τους και έκαναν τις καταγγελίες, απειλώντας τους ότι θα κάνουν μηνύσεις οι οποίες θα αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά και μία κοπέλα από τις ΗΠΑ, που η νομική της εκπροσώπηση έλαβε επιστολή από τους δικηγόρους των Τέιτ, μέσω της οποίας την απειλούσαν ότι θα κάνουν μήνυση σε βάρος αυτής και της οικογένειάς της, αν δε σταματήσει να μιλάει. Μάλιστα, το ποσό της μήνυσης είναι εξωφρενικό, καθώς αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Η επιστολή έγραφε συγκεκριμένα: «Τον Απρίλιο του 2022, δηλώσατε ψευδώς σε τρίτους ότι ο πελάτης μας σας εμπορεύτηκε, σας κακοποίησε και σας κράτησε παρά τη θέλησή σας. Επαναλάβατε ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις στην αστυνομία, στα μέσα ενημέρωσης και σε έναν τρίτο πολίτη, που μένει στις ΗΠΑ σχετικά με τους αδελφούς Τέιτ».

Τι λέει η δικηγόρος τους

Η Τίνα Γκλάντιαν, δικηγόρος των αδελφών, δήλωσε πως το γεγονός ότι βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, δε θα πρέπει να τους αποτρέπει από το να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Η νομική εκπροσώπηση των Τέιτ επισήμανε, παράλληλα, ότι τα αδέρφια έκαναν καταγγελίες στη Ρουμανία τον περασμένο Απρίλιο εναντίον δύο γυναικών, στις οποίες εντάσσεται και η συγκεκριμένη μάρτυρας. Ο Μπέντζμιν Μπουλ, ο οποίος εκπροσωπεί ορισμένους από τους μάρτυρες στην υπόθεση, δήλωσε ότι η επιστολή της νομικής ομάδας των «influencer», έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

«Θέλουν αυτές οι νεαρές κυρίες να σκαρφαλώσουν σε μια τρύπα και να κρυφτούν, να μην εμφανιστούν ποτέ [ή] να περιγράψουν τι είδαν και τι τους συνέβη. Είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια εκφοβισμού». Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσειςμίας άλλης δικηγόρου, που ανήκει στη νομική εκπροσώπηση των θυμάτων, η οποία σημείωσε ότι τα δύο φερόμενα θύματα έχουν λάβει απειλές θανάτου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.