Μενού
germania - astynomia
Αστυνομία Γερμανίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στη Γερμανία, όπου και εγγονός αποκεφάλισε την ίδια του τη γιαγιά, η οποία ήταν 100 χρονών, με τσεκούρι. Ειδικότερα, οι Γερμανοί επιπου ερεύνησαν την υπόθεση βρήκαν τη σορό της άτυχης Amalie G., αγρότισσα στο επάγγελμα, στο διαμέρισμα της στον Αμβούργο μετά και την επίθεση που δέχθηκε από τον έγγονό της, τον 37χρονο Arthur. Αξιο αναφοράς είναι ότι οι Αρχές της πόλης δεν έχουν κατασταλάξει, πλήρως, στο κίνητρο του εγγόνου να δολοφονήσει με τόσο αποτρόπαιο τρόπο τη γιαγιά του.

Ωστόσο, συγγενής της οικογένειας, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ανέφερε ότι ο Arthur σκότωσε την ηλικιωμένη γυναίκα, καθώς τον θεωρούσαν εντός του οικογενειακού κύκλου ως το «μαύρο πρόβατο». Τρίτες πληροφορίες, μάλιστα, συμπληρώνουν ότι και παλαιότερα ο εγγονός είχε τσακωθεί με τη γιαγιά του για χρήματα. «Επειδή τον περισσότερο καιρό ήταν άνεργος και πάντα ήταν "ταπί", όλα τα μέλη της οικογένειας άρχισαν να κρατούν αποστάσεις», πρόσθεσε σχετικά ο συγγενής, ο οποίος δεν αποκάλυψε, για λόγους ασφαλείας, την ταυτότητά του.

Ο Arthur φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Daily Mail» , να κάλεσε ο ίδιος τις Αρχές και να ανέφερε ότι αποκεφάλισε τη γιαγιά του με τσεκούρι. Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο και αντίκρισε το μακάβριο θέαμα, προχωρώντας στη σύλληψη του 37χρονου. Η επικεφαλής εισαγγελέας Liddy Oechtering, μιλώντας για το περιστατικό στη Bild, δήλωσε: «Σύμφωνα με το προκαταρκτικό αποτέλεσμα της αυτοψίας, μπορεί να υποτεθεί ότι η αιτία θανάτου ήταν η αποκοπή του αυχενικού μυελού από αιχμηρή και αμβλεία δύναμη. Το ύποπτο έγκλημα είναι ένα τσεκούρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος».

Οι μαρτυρίες γειτόνων

Γείτονας της δολοφονημένης εκατοντάχρονης δήλωσε στην Bild: «Είχαμε καλές επαφές πριν από τον θάνατό της. Η Amalie μού είπε ότι ο εγγονός της είχε ήδη εισβάλει στο διαμέρισμα από το μπαλκόνι και ήθελε να κλέψει τα χρήματά της». Ο 37χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες και πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό μέσο ενημέρωσης, φέρεται να γνώριζε το μέρος, που αποταμίευε μικρό μέρος των χρημάτων της η γιαγιά του.

Οι γείτονες είπαν στην εφημερίδα ότι οι καυγάδες μεταξύ των δύο ήταν μερικές φορές αρκετά δυνατοί ώστε να ακούγονται. «Ο εγγονός ερχόταν τακτικά στο διαμέρισμα της γιαγιάς του και την φρόντιζε. Αλλά υπήρχαν και καυγάδες στο ενδιάμεσο».