Μενού
seismos-italia
Σεισμός στην Ιταλία | Associated Press (φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Περούτζια, στην κεντρική Ιταλία. Η απόφαση ελήφθη μετά από τη σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφηκαν σήμερα, Πέμπτη (9/3) στην περιφέρεια της Ούμπρια.

Οι ισχυρότερες δονήσεις σημειώθηκαν στις 16.05 το απόγευμα τοπική ώρα (4,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), στις 20.08 (4,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ) και στις 20.13 (3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ). Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας έκανε γνωστό ότι δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή να έχουν σημειωθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, στην περιφέρεια Ούμπρια, μετά τις δονήσεις αυτές βγήκαν στον δρόμο και ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Οι πυροσβέστες αποφάσισαν, πάντα για προληπτικούς λόγους, να εκκενώσουν τέσσερα κτίρια, στα οποία διαμένουν συνολικά τριάντα άνθρωποι. Αύριο και μεθαύριο θα παραμείνει κλειστό και το Πανεπιστήμιο της Περούτζια.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η περιοχή αυτή της κεντρικής Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν και ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις.