Μενού
germania
Πυροβολισμοί στη Γερμανία | Associated Press (φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν έπειτα από πυροβολισμούς στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σύμφωνα με γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, ένας ή περισσότεροι δράστες άνοιξαν πυρ κατά ανθρώπων που βρίσκονταν σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, στην περιοχή Άλστερντορφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο RTL, τουλάχιστον έξι νεκρούς και «πολλούς» τραυματίες - εκ των οποίων δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση - άφησαν πίσω τους τουλάχιστον δύο άνδρες που άνοιξαν πυρ στην περιοχή Αλστερντορφ του Αμβούργου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αλλεπάλληλους πυροβολισμούς. Οι δράστες για την ώρα διαφεύγουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η αστυνομία της πόλης έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση». Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα κινητά τους τηλέφωνα, «να αποφύγουν την περιοχή της επίθεσης, να βρουν άμεσα καταφύγιο σε κτίριο και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης, προκειμένου να μην καταρρεύσει το δίκτυο».