Μενού
omada wagner
Wagner | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Διαφημίσεις της μισθοφορικής μονάδας Wagner, έχει αναρτήσει το Pornhub, ο μεγαλύτερος ιστότοπος πορνό στον κόσμο, μετέδωσαν χθες διάφορα κανάλια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επικαλούμενα χρήστες που έστειλαν το σχετικό βίντεο.  Ο ιδρυτής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, απαντώντας στις ερωτήσεις «Πράγματι οι εκπρόσωποι της εταιρείας τοποθέτησαν διαφημίσεις στο Pornhub;» και «Θα αποδώσει καρπούς μια τέτοια διαφήμιση;», δήλωσε επί λέξει: «Δεν ξέρω σε ποια προνοσάιτ, αλλά η τοποθέτηση διαφημίσεων σε πορνοσάιτ είναι μια πολύ καλή ιδέα των ειδικών που έχουμε στο μάρκετινγκ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Η διαφήμιση λέει: «Πήγαινε να πολεμήσεις στο Wagner! σταματήστε να μαλ@@@εστε». Ποιος διαφωνεί με αυτό το επιχείρημα;».

Το βίντεο μπορεί να προβληθεί αμέσως πριν από τη λήψη του πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο Pornhub από τη Ρωσία χωρίς VPN ή λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων. Το ίδιο το βίντεο, το οποίο περιέχει άσεμνες εκφράσεις, αναφέρει ότι «η μισθοφορική οργάνωση Wagner στρατολογεί μαχητές από όλες τις ρωσικές περιοχές» και καταλήγει με έκκληση να βρουν δουλειά στην Wagner αντί να διασκεδάζουν βλέποντας πορνό.

Αφού η Wagner έχασε την ευκαιρία να στρατολογήσει κρατούμενους στις ρωσικές αποικίες κρατουμένων, έχει στραφεί σε ελεύθερους πολίτες της Ρωσίας, σύμφωνα με μια πρόσφατη επισκόπηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, έγραφε χθες η εφημερίδα The Moscow Times. Παράλληλα επισήμαινε ότι την προηγούμενη ημέρα η μισθοφορική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας στο έδαφος της Ρωσίας τύποις απαγορεύεται από το νόμο, άνοιξε κέντρα στρατολόγησης μισθοφόρων σε 42 πόλεις της Ρωσίας.