Μενού
FBI
FBI | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο που αγγίζει τις 250.000 δολάρια είναι αντιμέτωπος ένας 56χρονος άνδρας στην πολιτεία της Μασαχουσέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ο οποίος κρίθηκε ένοχος την περασμένη Πέμπτη (16/3) επειδή προσέλαβε έναν άνθρωπο για να δολοφονήσει τη σύζυγό του, αλλά τελικά επρόκειτο για ομοσπονδιακό πράκτορα του FBI. Ο λόγος για τον Μασίμο Μαρένγκι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση όπως ανακοίνωσε και η γενική εισαγγελία της Πολιτείας σε δελτίο Τύπου της.

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που ερεύνησαν την παρ'ολίγον οικογενειακή τραγωδία, όταν ο 56χρονος δυσαρεστήθηκε από τα περιοριστικά μέτρα, που του επέβαλε η σύζυγός του. Αξιο αναφοράς είναι ότι το ζευγάρι είχε παιδιά. Η συνάντησή του με τον ομοσπονδιακό πράκτορα έγινε τον Ιανουάριο του 2021, όταν και του είπε ότι είναι αποφασισμένος να σκοτώσει τη σύζυγό του. Ο ίδιος, όμως, δε γνώριζε ότι ο άνδρας με τον οποίο συνομιλούσε επρόκειτο για ομοσπονδιακό πράκτορα και φέρεται, σύμφωνα με τη New York Post, να είχαν προχωρήσει στο «συμβόλαιο θανάτου» στα 100.000 δολάρια.

Αφού έδωσε στον πράκτορα μια φωτογραφία της κατοικίας της συζύγου του και συμβουλές σχετικά με το πώς να αποφύγει την παρακολούθηση, ο Μαρένγκι του πρότεινε το αρχικό ποσό των 1.500 δολαρίων, αν εκτελούσε σύντομα το συμβόλαιο. Μάλιστα, προσπάθησε να παροτρύνει τον αστυνομικό, αναφέροντάς του ότι μέσα από την εκτέλεση της γυναίκας του θα τον βοηθούσε να εξοφλήσει τα χρέη του.

Στη συνέχεια ο Μαρένγκι συνέχισε να παρέχει διάφορες λεπτομέρειες για τη σύζυγό του προκειμένου να βοηθήσει στη δολοφονία της, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών της και λεπτομερειών για το αυτοκίνητό της.