Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη σημερινή παρέμβασή της στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «αν καταρρεύσει η Τυνησία, υπάρχει κίνδυνος προσφυγικού κύματος 900 χιλιάδων ανθρώπων, δηλαδή ένα τραγικό, καταστροφικό συμβάν για την ανθρωπότητα», μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Μελόνι πρόσθεσε ότι «χρειάζονται γρήγορες και συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η συνέχιση μιας κατάστασης στην οποία εγκληματικές οργανώσεις ελέγχουν τη διακίνηση ανθρώπων στη Μεσόγειο».
Η εφημερίδα La Stampa, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, γράφει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες χώρες - όπως η Αυστρία και η Ολλανδία - ευχαρίστησαν την Ιταλία για τον εποικοδομητικό διάλογο που ξεκίνησε η Μελόνι για την αποτελεσματική συνεργασία στην καταπολέμηση διακινητών ανθρώπων».
Την ώρα αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη διμερής συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού με τον Πορτογάλο ομόλογό της, Αντόνιο Κόστα.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.