Μενού
misisipi
Ανεμοστρόβιλος στο Μισισίπι | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ανεμοστρόβιλος στην πολιτεία των ΗΠΑ, Μισισίπι, «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά του, με τον τελευταίο απολογισμό να δίνει τουλάχιστον 26 νεκρούς. Μάλιστα, σε βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας απαθανατίζεται η στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος χτυπάει σχολείο, με το κτίριο να κουνιέται πέρα δώθε και την κατασκευή να ξηλώνεται στο μεγαλύτερο τμήμα της.

Στο Rolling Fork, μια πόλη περίπου 1.900 κατοίκων στο δυτικό Μισισίπι που επλήγη περισσότερο, σπίτια διαλύθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, κάνοντας κάποια να πετάξουν κυριολεκτικά στον αέρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Michael Searcy, κυνηγός καταιγίδων που είδε τον ανεμοστρόβιλο να πλησιάζει το Rolling Fork, πέρασε ώρες βοηθώντας στη διάσωση παγιδευμένων ανθρώπων. «Μόλις πηγαίναμε από το ένα όχημα στο επόμενο όχημα ή από κτίριο σε κτίριο, ακούγαμε κραυγές και φωνές για βοήθεια» δήλωσε στο Reuters. «Και βασικά ήμασταν σε μικρές ομάδες, σκάβοντας μέσα στα χαλάσματα, προσπαθώντας να βρούμε και να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους» πρόσθεσε.

Μέλη μιας οικογένειας γλίτωσαν με δυσκολία βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα μπάνιο, καθώς το υπόλοιπο σπίτι κατέρρευσε γύρω τους και οι ισχυροί άνεμοι έριξαν ένα φορτηγό πάνω στο σπίτι, είπε ο Searcy.

misisipi
Associated Press

Στο Σίλβερ Σίτι, μια αγροτική κοινότητα περίπου 300 κατοίκων, οι κάτοικοι κλειδώθηκαν σε δωμάτια και κρύφτηκαν μέσα σε μπανιέρες καθώς ο ανεμοστρόβιλος σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του. «Σκέφτηκα τον Θεό. Άρχισα να λέω: “Ακολούθησα τις Δέκα Εντολές, Κύριε, είμαι μόνο εγώ στο σπίτι» και είπα: “Φρόντισέ με”» δήλωσε η Κάθριν Ρέι.

Στην Αλαμπάμα, η οποία επλήγη επίσης από τον ανεμοστρόβιλο, οι διασώστες ανέσυραν έναν άνδρα από τη λάσπη όταν ανατράπηκε το τροχόσπιτό του και λίγη ώρα μετά πέθανε σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μόργκαν. Αυτός φαίνεται να ήταν ο μόνος αναφερόμενος θάνατος στην εν λόγω πολιτεία μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

misisipi
Associated Press