Μενού
SiliconValleyBank
Silicon Valley Bank | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η First Citizens Bank συμφώνησε να εξαγοράσει τη Silicon Valley Bank, που κατάρρευσε τον προηγούμενο μήνα και τροφοδότησε τραπεζική κρίση, βάζοντας τις αγορές σε κατάσταση συναγερμού.

H εταιρεία με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας συνήψε συμφωνία για την εξαγορά όλων των δανείων και των καταθέσεων της SVB όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων FDIC. Τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley θα λειτουργήσουν πλέον ως First Citizens από σήμερα, Δευτέρα (27/3).

«Οι πελάτες της Silicon Valley Bridge Bank, National Association, θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρέχον υποκατάστημά τους έως ότου λάβουν ειδοποίηση από την First–Citizens Bank & Trust Company ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μετατροπές των συστημάτων για να επιτραπεί η πλήρης τραπεζική εξυπηρέτησή τους σε όλες τις άλλες τοποθεσίες των υποκαταστημάτων» προστίθεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η SVB έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που πτώχευσε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για συγκέντρωση κεφαλαίων. «Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συναλλαγή σε συνεργασία με τη FDIC που θα πρέπει να δώσει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο Φρανκ Χόλντιγκ Τζ. διευθύνων σύμβουλος της First Citizens.

Από τις 10 Μαρτίου 2023, η Silicon Valley είχε περίπου 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και περίπου 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικές καταθέσεις. Η σημερινή συναλλαγή περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων της SVB, των περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ένωσης με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στη διαχείριση για διάθεση από το FDIC.