Μενού
erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι πολίτες στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι εξοργισμένοι με τους χειρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να δείξει «έργο» χωρίς όμως να τα καταφέρνει και τόσο καλά.

Ειδικότερα, κύριος στόχος του Ερντογάν στην προεκλογική περίοδο που βιώνει η Τουρκία είναι να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή εναντίον του επιταχύνοντας τις εργασίες ανοικοδόμησης των κατοικιών στη σεισμόπληκτη νοτιοανατολική χώρα. Για κάποιο λόγο όμως εξακολουθεί να βάζει μπροστά τον «εγωισμό του Σουλτάνου», όπως τον χαρακτηρίζουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam, σύμφωνα με το οποίο, ο μετασχηματισμός που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της Τουρκίας ξεκίνησε από το οίκημα στο οποίο ζούσε ο Ερντογάν (!) στη γειτονιά Σκούταρι (Üsküdar) της Κωνσταντινούπολης από το 1994 ως το 2009, όταν ήταν αρχικά δήμαρχος της Πόλης και στη συνέχεια πρωθυπουργός.

Εριξε μπετά σε ανύπαρκτο ξενοδοχείο

Μετά το παραπάνω φιάσκο, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε καλέσει τα τουρκικά ΜΜΕ προκειμένου να παρουσιάσει τη θεμελίωση ενός νοσοκομείου στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης. Βέβαια, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης αποδείχθηκε ότι έριχναν μπετό στη μέση του... πουθενά!

Το περιστατικό ξεκίνησε με τον Ερντογάν να φωνάζει εξ αποστάσεως στην τελετή: «Όπως βλέπετε δεν μιλάμε για κατασκευές με άμμο θαλάσσης. Είναι με τσιμέντο με χάλυβα κάνουμε σωστές κατασκευές».

Βέβαια, λίγο αργότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο «HALK TV» παρουσίασε την πραγματική εικόνα: «Αυτά εδώ είναι τα θεμέλια ενός νοσοκομείου!! Βέβαια μόλις αποκαλύφθηκαν αυτές οι εικόνες, αυτά τα θεμέλια αποσύρθηκαν!! Εδώ πια δεν μπορούν να κάνουν και σοβαρές παρουσιάσεις και κάνουν τέτοιου είδους τελετές θεμελίωσης».