Μενού
aksener
Μεράλ Ακσενέρ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σοκ επικρατεί στην τουρκική αντιπολίτευση μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα Παρασκευή (31/3) στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» στην Κωνσταντινούπολη, με την επικεφαλής του κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ να κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τη συμπεριφορά του Ερντογάν προς το πρόσωπό της και ότι η ένοπλη επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε φανατισμένους οπαδούς του.

Όπως μεταδίδει η cumhuriyet, η Μεράλ Ακσενέρ ήταν έξαλλη στις δηλώσεις της έξω από τα γραφεία του κόμματός της στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι «δεν σε φοβάμαι κύριε Ρετζέπ. Θα μπορούσα να σε αποκαλέσω πρόεδρο αλλά ένας πρόεδρος ούτε μιλά ούτε ενεργεί έτσι. Το κόμμα μας δέχθηκε επίθεση».

Η Μεράλ Ακσενέρ πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό 1,5 μήνα πριν τις εκλογές», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου. Δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες. Αγαπητό μου έθνος, αν αυτά συμβαίνουν σήμερα σε εμάς, τότε αύριο θα συμβούν και σε εσάς». «Είσαι πολύ στεναχωρημένος και έξαλλος κύριε Ερντογάν, γιατί ξέρεις ότι σου έχει μείνει 1,5 μήνας στην ηγεσία. Καταλαβαίνεις ότι είσαι στην πόρτα της εξόδου και προτιμάς, αντί να απειλείς του απατεώνες, να απειλείς εμάς. Η συμβουλή μου είναι να πιεις χαμομήλι και να ηρεμήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μεράλ Ακσενέρ.

«Αυτά συμβαίνουν σε εμένα γιατί είμαι γυναίκα πολιτικός, δεν θα συνέβαιναν ποτέ σε έναν άντρα», είπε μεταξύ άλλων η Μεράλ Ακσενέρ και κάλεσε όλες τις γυναίκες της Τουρκίας να ψηφίσουν τη Συμμαχία του Έθνους στις 14 Μαΐου, επειδή «αυτό που συνέβη σε εμένα σήμερα, θα συμβεί αύριο σε εσάς και τις κόρες σας». «Δεν υπάρχει τίποτα που να μην το έχω περάσει επί της προεδρίας σας κύριε Ερντογάν. Ελπίζω ο ήλιος να ανατείλει στην Τουρκία στις 15 Μαΐου», δήλωσε επίσης η Μεράλ Ακσενέρ.