Μενού
erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | AP
  • Α-
  • Α+

Για τις 14 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία με τους υποψήφιους προετοιμάζονται να προετοιμάζονται για την εκλογική «μάχη». Υποψήφιοι θα είναι ο τωρινός πρόεδρος της γειτονικής χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Οι δύο υποψήφιοι πραγματοποιούν περιοδείες ανά τη χώρα, με τον Τούρκο πρόεδρο να πραγματοποιεί μία δήλωση που... «ξεφεύγει» από τη διπλωματία των σεισμών, η οποία και καθιερώθηκε μετά και τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση για το Δείπνο Ιφτάρ και το τέλος της νηστείας στην πόλη Ντενίζλι, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού». «Τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις θέλουμε να τις μετατρέψουμε στον θεμέλιο λίθο μίας νέας ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα και το έθνος μας στην κορυφή» σημείωσε παράλληλα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρόσθεσε πως: «Αναμφίβολα, θα επιτύχουμε την άνοδο της χώρας μας με τη δύναμη που παίρνουμε από το Ιερό Κοράνιο. Στο διάβα της Ιστορίας, το έχουμε επιτύχει αυτό σε διάφορες γεωγραφίες κι εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξαναεπιτύχουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.