Μενού
agathaggelos siskos
Αγαθάγγελος Σίσκος | Glomex - OPEN
  • Α-
  • Α+

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση κλοπής  του ρολογιού τσέπης, το οποίο άγγιζε τα 24.000 ευρώ, από τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Φαναριού του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος όπου και αναφέρει ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης παύεται οριστικά από τα καθήκοντά του. Η απόφαση για τον τερματισμό της διακονίας του ελήφθη νωρίτερα, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως «μετά την ανταλλαγή απόψεων και λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου», έλαβε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

«Συνήλθε σήμερον, 25ην Απριλίου 2023, ύπνο την προεδρειαν της Α. Θ. Παναγιωτητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Άγια και Γερά Σύνοδος, ενώπιον της όποιας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό ανήλθε στο φως της δημοσιότητας μετά από βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που έπιασε καρέ καρέ τις κινήσεις του ιερέα μέσα στο κατάστημα με τις αντίκες που είχε επισκεφτεί.

Παρατηρώντας τις κινήσεις του, εύκολα διαπιστώνει κάποιος πως ο ιερέας δεν φοράει ιερατική στολή, ράσα και καλυμαύχι, αλλά λαϊκά ρούχα (παλτό, λευκό πουκάμισο και παντελόνι), ωστόσο αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς φαίνεται πως ήταν ένας από τους σταθερούς πελάτες, με αγάπη στις αντίκες και τα παλαιά αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συλλεκτικό ρολόι τσέπης του 18ου αιώνα είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων με την αξία του να φτάνει τις 500.000 τουρκικές λίρες, περίπου 24.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.