Μενού
karolos-frento
Κάρολος, Καμίλα στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πολλές φορές ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος, του οποίου σήμερα πραγματοποιείται η στέψη, έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, ενώ συχνά αναφέρει πόσο αγαπά την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ έχει και οικογενειακούς δεσμούς με τη χώρα μας καθώς ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας, ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.

Αν και η τελευταία επίσημη επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, ήταν τον Μάρτιο του 2021, έπειτα από κάλεσμα του πρωθυπουργού, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλήστου μνήμης είναι η προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο του 2018.

Ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου ως Πρίγκιπα της Ουαλίας και τα είχε... όλα: Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, επίσημο δείπνο, αλλά και βόλτα στο Μοναστηράκι, επίσκεψη στην Κνωσσό και κρητικό γλέντι στις Αρχάνες. Από εκείνη την επίσκεψη, όμως, αξέχαστο θα μείνει το περιστατικό με τον φρέντο καπουτσίνο που απόλαυσε, με τη σύζυγό του, σε καφέ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, όπου ζήτησε να μην του φέρουν καλαμάκι, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψή τους στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, ο Κάρολος και η Καμίλα έκαναν μία στάση σε μία καφετέρια της περιοχής προκειμένου να ξεκουραστούν και να απολαύσουν έναν καφέ. Σύμφωνα με τον σερβιτόρο που τους εξυπηρέτησε, προτίμησαν φρέντο καπουτσίνο αν και τους προσφέρθηκαν και ελληνικός, αλλά και φρέντο εσπρέσο. Μάλιστα ο πρίγκιπας Κάρολος έδειξε και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, καθώς αρνήθηκε να πιει τον καφέ με καλαμάκι. Συγκεκριμένα είπε στον σερβιτόρο πως δεν χρησιμοποιεί πλαστικά σεβόμενος το περιβάλλον.

«Χώρα των προγόνων μου η Ελλάδα»

Επίσημος προσκεκλημένος της χώρας μας υπήρξε ο νέος Βασιλιάς της Βρετανίας, και το 2021, για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Κατά τον χαιρετισμό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας σημείωσε τους δεσμούς του με τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Αργότερα, στην Αθήνα, η αγαπητή γιαγιά μου, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων -μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος ''Δικαία των Εθνών'' από το Ισραήλ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA