Μενού
syllipsi imran khan
Σύλληψη Ιμράν Καν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Πακιστάν, όπου και νωρίτερα, σήμερα, συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Imran Khan, έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο και βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, η σύλληψή του προέκυψε αφού ο ίδιος πήγε στον ανώτατο δικαστικό θεσμό για να καταθέσει καθώς κατηγορείται για διαφθορά. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, οι κατηγορίες που το βαραίνουν κρύβουν «πολιτικό κίνητρο».

Μάλιστα, στο σημείο παρατηρείται αυξημένη ένταση καθώς σε βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνονται παραστρατιωτικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να συλλαμβάνουν τον κ. Khan αφού μπήκε στο χώρο του δικαστηρίου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Πακιστάν ανατράπηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε διεξάγει εκστρατεία για πρόωρες εκλογές. Οι γενικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν αργότερα φέτος.

Δεκάδες διώξεις έχουν ασκηθεί κατά του πρώην πρωθυπουργού από τότε που εκδιώχθηκε από την εξουσία, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο επέζησε από επίθεση με πυροβόλο όπλο κατά της αυτοκινητοπομπής του, ενώ πραγματοποιούσε πορεία διαμαρτυρίας.

Τη Δευτέρα, ο στρατός τον προειδοποίησε να μην προβεί σε «αβάσιμους ισχυρισμούς» αφού κατηγόρησε και πάλι έναν ανώτερο αξιωματικό ότι σχεδίαζε να τον σκοτώσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.