Μενού
andras-spiti
Άνδρας μπροστά στο παράθυρο του σπιτιού του | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη (25/5) στην Ιταλία μετά και το μακάβριο εύρημα των αστυνομικών σε ένα σπίτι στη Βερόνα. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος εικάζεται πως ζούσε με τη σορό της μητέρας του τα τελευταία έξι χρόνια, για να της παίρνει τη σύνταξη.

Η έρευνα σε βάρος του άνδρα ξεκίνησε μετά και την εύρεση της αποσυντιθέμενης σορού της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, η Helga Maria Hengbarth είχε πεθάνει σε ηλικία 86 ετών πριν από έξι χρόνια, αλλά ο γιος της είπε στους γείτονές της, οι οποίοι και άρχισαν να ανησυχούν, ότι είχε επιστρέψει στη Γερμανία απ' όπου και καταγόταν.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Η απάτη δεν ανακαλύφθηκε παρά μόνο όταν η αστυνομία και οι πυροσβέστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα στη Βερόνα, στην περιοχή Βένετο της βόρειας Ιταλίας, στις 25 Μαΐου.

Δεν υπήρξε επικοινωνία με τη Helga και όταν η αστυνομία έλεγξε τα αρχεία της, διαπίστωσε ότι δεν είχε υποβάλει καμία αίτηση στην κάρτα ασφάλισης υγείας της εδώ και χρόνια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος ήταν που βρήκαν το φρικιαστικό εύρημα, δηλαδή το αποσυντιθέμενο, μουμιοποιημέο πτώμα της Helga στο κρεβάτι της, κλεισμένο σε μια σακούλα πτώματος.

Παραδόθηκε μόνος του ο γιος της

Ο 60χρονος γιος της, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί και ο οποίος δεν βρισκόταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, παραδόθηκε αργότερα στις Αρχές. Μάλιστα, στην υπόθεση αναμένονται και άλλες εξελίξεις, καθώς οι εισαγγελείς Bruno Bruni και Alberto Sergi διέταξαν αυτοψία για να διαπιστωθεί πώς πέθανε η 86χρονη γυναίκα.

Η αστυνομία ερευνά επίσης πώς ο γιος της Helga κατάφερε προφανώς να διεκδικήσει τις συνταξιοδοτικές πληρωμές της μητέρας του κατά τη διάρκεια των έξι ετών που ήταν νεκρή. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εισέπραττε 30.000 ευρώ ετησίως για έξι χρόνια, συνολικά 180.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.