Μενού
ispania - horio
Χωριό στην Ισπανία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ, το οποίο και ηττήθηκε από τον κύριο αντίπαλό του, το Λαϊκό Κόμμα. Η αρνητική αυτή τροπή για τον Ισπανό πρωθυπουργό τον ανάγκασε, μάλιστα, να διαλύσει νωρίτερα απ' ό,τι σχεδίαζε τη Βουλή

Πέρα από την ήττα του Σάντσεθ χαρακτηρίστηκαν και από ένα δικό τους ρεκόρ που κατάφεραν να σπάσουν οι επτά κάτοικοι του χωριού Βιλαρόγια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC , οι κάτοικοι του χωριού ψήφισαν, περίπου, σε 30 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, οι επτά εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του μικρού χωριού στην επαρχία La Rioja, ξεπέρασαν το δικό τους προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν προσεγγιστικά στα 32 δευτερόλεπτα. Άξιο αναφοράς είναι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εκλέγεται σταθερά από το 1973 ο Salvador Perez

«Δεν ξέρω αν θα πάρω και τις επτά ψήφους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρω κάποιες από αυτές», δήλωσε, μάλλον χιουμοριστικά, στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι του χωριού είναι «αρκετά καλά εκπαιδευμένοι και συντονισμένοι» καθώς βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο από νωρίς το πρωί, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο ανταγωνισμός με άλλο χωριό

Σε 29 δευτερόλεπτα και 52 εκατοστά, η Βιλαρόγια έγινε η πρώτη έδρα στην Ισπανία που ολοκλήρωσε την ψηφοφορία. Ο κ. Perez παραδέχτηκε ότι οι συμπολίτες του, πιθανώς, παρακινήθηκαν από ένα αίσθημα ανταγωνισμού με ένα άλλο ισπανικό χωριό, το Illán de Vacas στην Castilla-La Mancha, το οποίο έχει μόνο τρεις εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.