Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια παραθαλάσσια πόλη στη βόρεια Αγγλία έχει ερημώσει μετά την παρακμή της βιομηχανίας εξόρυξης άνθρακα με αποτέλεσμα τα σπίτια να πωλούνται για 5.700 ευρώ. 

Κάποτε η Horden στην κομητεία Durham είχε «σπάσει» το ρεκόρ στην εξόρυξη άνθρακα και χιλιάδες άνθρωποι έμεναν στην περιοχή για να εργάζονται στα ορυχεία. 

Η μακρόχρονη ιστορία για την εξόρυξη άνθρακα στην πόλη είχε σαν αποτέλεσμα η Horden να γίνει διάσημη σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι... ακούραστοι εργάτες σημείωσαν ρεκόρ για τον περισσότερο άνθρακα που εξορύχθηκε σε μια μέρα, εξορύσσοντας 6.758 τόνους στις 9 Μαΐου 1930.

Τα ορυχεία στη Horden έκλεισαν τον Φεβρουάριο του 1987 όταν ξεκίνησε η παρακμή στη βιομηχανία άνθρακα στη Μεγάλη Βρετανία

Σήμερα, υπάρχουν δρόμοι με ολόκληρες κατοικίες να πωλούνται περί τις 6.000 ευρώ, τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι ντόπιοι εγκαταλείπουν την περιοχή. 

Οι εναπομείναντες κάτοικοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν μέρη για να κοινωνικοποιηθούν οι άνθρωποι στην περιοχή και το πρόβλημα με τα ναρκωτικά είναι διάχυτο στη Horden.

Παραθαλάσσια πόλη - φάντασμα

Σύμφωνα με την Daily Starη Horden μεταμορφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και πρόσφατα ο YouTuber Wandering Turnip επισκέφτηκε την πόλη για να δημιουργήσει βίντεο που απεικονίζει την παρακμή σε... όλο της το μεγαλείο. 

Ντόπιος που μίλησε στον Wandering Turnip υποστήριξε πως η πόλη «βούλιαξε» μετά το κλείσιμο των ανθρακωρυχείων: «Είχαμε λέσχες εργαζομένων, κατοίκους. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα».

Ο κάτοικος ισχυρίζεται πως τα ναρκωτικά έχουν κάνει... κατάληψη στην περιοχή και δεν κάνουν χρήση μόνο νέοι, αλλά και μεσήλικες. 

O Wandering Turnip επισκέφτηκε επίσης και σπίτια που είναι προς πώληση στη Horden. Τον Μάιο, τέσσερα ακίνητα ήταν διαθέσιμα στην πλατφόρμα RightMove με τιμή εκκίνησης τα 5.700 ευρώ. 

Μεταξύ των πρόσφατα πωληθέντων ακινήτων στο Horden, ένα στην Tees Street πουλήθηκε για 35.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι η αντικειμενική του αξία το 2006 ήταν διπλάσια. Επίσης, ακίνητο στη Seventh Street αγοράστηκε για 26.000 ευρώ ενώ πριν τέσσερα χρόνια είχε αξία 41.500 ευρώ.

Ωστόσο, δεν έπιασαν όλα τα σπίτια που βγήκαν στην αγορά πρόσφατα χαμηλή τιμή. Τον Φεβρουάριο πουλήθηκε σπίτι για 113.000 ευρώ που το 1996 είχε αγοραστεί για 27.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.