Μενού
  • Α-
  • Α+

Μειοψηφία θα αποτελούν σύντομα οι κάτοικοι της Βενετίας σε σχέση με τους τουρίστες. Παρά την επιβολή τέλους για την είσοδο στη Βενετία, οι τουρίστες δεν αποθαρρύνονται.

Σύμφωνα με στοιχεία των τοπικών αρχών, ο αριθμός των κλινών που καταλαμβάνονται από τουρίστες τις επόμενες εβδομάδες θα ξεπεράσει τις αντίστοιχες για τους μόνιμους κατοίκους.

Η φυσιογνωμία της μαγευτικής πόλης αλλάζει συνεχώς, όσο και αν κάποιοι ντόπιοι προσπαθούν να κρατήσουν στοιχεία του αυθεντικού χαρακτήρα της.

Όπως ο Marcello Strozzi, γέννημα- θρέμα της Βενετίας, που αποφάσισε να μην παραχωρήσει το κατάστημα της οικογενειακής επιχείρησης για να ανοίξει ένα ακόμα μπαρ ή εστιατόριο.

«Θέλαμε να βρούμε κάτι κατάλληλο, κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στην πόλη και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν» είπε στο Euronews. «Βλέπω αυτόν τον μαζικό τουρισμό που δεν κοιτάζει τα πράγματα, δεν θαυμάζει αυτό που θα μπορούσε πραγματικά να αγγίξει την καρδιά. Αντ' αυτού, απλώς όλοι βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα». 

Το νησί Giudecca, ακριβώς μπροστά από το ιστορικό κέντρο, κάποτε έσφυζε από Βενετσιάνους που πήγαιναν για ψώνια στα τοπικά παντοπωλεία. Τώρα, είναι ένας τουριστικός προορισμός με μπαρ και εστιατόρια με θέα στο κανάλι. 

«Ωστόσο, ορισμένοι Βενετσιάνοι, με τον δικό τους μικρό τρόπο, προσπαθούν να αντιστρέψουν την τάση και να διατηρήσουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό της πόλης τους» μεταδίδει από τη Βενετία ο ανταποκριτής του Euronews Λούκα Παλαμάρα.

Το κατάστημα του Strozzi φιλοξενεί τελικά βιβλιοπωλείο. Οι ντόπιοι θέλουν να διατηρήσουν λειτουργική στην καθημερινότητά της τη Βενετία, παρά τις ορδές των τουριστών.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.