Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με μελέτη του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS) σχεδόν το 75% των ΗΠΑ θα μπορούσε να πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς.

Η νέα διαπίστωση προέκυψε από ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός χρωματικά κωδικοποιημένου χάρτη, που αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε περιοχές υψηλού σεισμικού κινδύνου.

Στο κόκκινο βρίσκονται ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Πόρτλαντ και το Σιάτλ, αλλά και πόλεις όπως το Σολτ Λέικ Σίτι και το Μέμφις.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, 37 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν βιώσει σεισμούς πάνω από 5 βαθμούς τα τελευταία 200 χρόνια.

xartis ipa.jpg
Live Science

ΗΠΑ: Οι επικίνδυνες περιοχές

Οι νέες πληροφορίες βοηθούν στην επικαιροποίηση των πιθανοτήτων καταστροφικών σεισμών στις σεισμικά ενεργές περιοχές της Αλάσκας και της Καλιφόρνιας.

Παράλληλα, αναδεικνύουν την πιθανότητα σεισμών κατά μήκος του κεντρικού και βορειοανατολικού παράκτιου διαδρόμου του Ατλαντικού, ο οποίος περιλαμβάνει την Ουάσιγκτον, την Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

«Οι σεισμοί είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά κάναμε μεγάλα βήματα με αυτό το νέο μοντέλο», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελετης Μαρκ Πίτερσεν, γεωφυσικός στο USGS.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA