Μενού
Αστυνομία Μεξικό
Αστυνομία Μεξικό | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μετά την απαγωγή επτά εφήβων, οι έξι βρέθηκαν νεκροί σε μια μαζική δολοφονία. Μονάχα ο 7ος τα κατάφερε και βρέθηκε βαριά τραυματισμένος μαζί με τα υπόλοιπα αγόρια, την Τετάρτη(27/9), στο Μεξικό.

Τα αγόρια είχαν εξαφανιστεί από το Σαββατοκύριακο στην πολιτεία της Ζακατέκα, όπου και βρέθηκαν σε ένα ράντσο μιας απομακρυσμένης περιοχής. 

Ο μόνος νεαρός που επέζησε δέχτηκε βαριά τραύματα στο κεφάλι του, με την κατάσταση του να είναι σταθερή. Αν και τα σώματα δεν αναγνωρίστηκαν από τους αξιωματούχους, μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε πως τα πτώματα πρόκειται για νεαρούς που είχαν απήχθη το σαββατοκύριακο. 

Πρόκειται για εφήβους ηλικίας 14 με 18 ετών, οι οποίοι βρισκόντουσαν οικογενειακά σε ένα ράντσο της περιοχής για το σαββατοκύριακο, ώσπου οχήματα με οπλισμένους άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι τα ξημερώματα της Κυριακής (γύρω στις 4) και τους απήγαγαν

Σύμφωνα με τη New York Post, οι μεξικάνικες αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση με συμμετοχή 300 στρατιωτών για την εύρεση τους. Οι συγγενείς των αγοριών έκαναν διαδηλώσεις όλη τη βδομάδα κατά της βίας και ζητούσαν από τις αρχές να βρουν τους νεαρούς. 

Ο αυτοκινητόδρομος Ζακατέκας-Μαλπάσο είχε αποκλειστεί την Τρίτη με μια μητέρα να φωνάζει «Θέλω τον γιο μου, θέλω τους γιούς μου. Τους θέλουμε ζωντανούς. Δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης. Αν ήμουν, θα ήμουν σε ελικόπτερο». 

Το κίνητρο για την αρπαγή και τη δολοφονία των αγοριών δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από τους αξιωματούχους, αλλά εικάζεται πως πρόκειται για διασυνδέσεις με εγκληματικές συμμορίες.

Να σημειωθεί πως η Ζακατέκα είναι μια από τις πιο βίαιες πολιτείες του Μεξικού, με περισσότερα από 500 άτομα να έχουν δολοφονηθεί μέχρι τώρα για το 2023.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA