Μενού
Αγρότης με κινητό
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Chris Achter είναι ο ιδιοκτήτης μίας γεωργικής εταιρείας στο Saskatchewan του Καναδά. Η ιστορία του ξεκίνησε όταν αποφάσισε να στείλει ένα thumbs-up emoji (το κλασικό “χεράκι” που λέμε στην Ελλάδα) ως απάντηση στη φωτογραφία ενός συμβολαίου που του είχε σταλεί από έναν αγοραστή το 2021.

Μήνες αργότερα, είχε έρθει η ώρα εφαρμογής του συμβολαίου, που ήταν η παραλαβή εκ μέρους του αγοραστή του λιναρόσπορου που είχε συμφωνηθεί. Τότε ήταν που ξεκίνησε μία ολόκληρη σύγκρουση σχετικά με το κατά πόσο ο Achter πράγματι του χρωστούσε.

Η βάση της σύγκρουσης ήταν τι σημαίνει το thumbs-up emoji και κατά πόσο η χρήση του στο μεταξύ τους chat σήμαινε ότι πράγματι υπήρξε συμφωνία που όφειλαν και τα δύο μέρη να σεβαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγοραστής υποστήριζε ότι το emoji που έστειλε ο Achter ήταν ουσιαστικά απόδειξη της σύμφωνης γνώμης του στο συμβόλαιο. Από την άλλη, ο Achter υποστήριζε ότι μέσω του emoji αυτού ο ίδιος έδειξε ότι είχε λάβει τη φωτογραφία του συμβολαίου αλλά όχι συμφωνία με αυτό.

Φαίνεται όμως ότι το δικαστήριο έκρινε πως δίκιο είχε ο αγοραστής. Πολύ απλά γιατί η επικοινωνία τους είχε επαναληφθεί 24 φορές και είχε εκληφθεί πράγματι ως συμφωνία. Απλά τότε ο Achter απαντούσε με “οκ” και όχι με emoji. 

"Κατά τη γνώμη μου, η απαίτηση υπογραφής ικανοποιήθηκε από το emoji με τον αντίχειρα που προέρχεται από τον Chris και το μοναδικό του κινητό τηλέφωνο”, τόνισε ο δικαστής οδηγώντας τον Achter στο να πληρώσει πρόστιμο 43.000 ευρώ για αθέτηση συμβολαίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.