Μενού
Άνδρας πέφτει πάνω σε Όρκα
Άνδρας πέφτει πάνω και «χτυπάει» Όρκα | YouTube - @On Demand News
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη Νέα Ζηλανδία όπου φαίνεται ένας 50χρονος άνδρας να βουτάει από σκάφος και να προσπαθεί να «χτυπήσει» μία φάλαινα Όρκα, όσο αυτή κολυμπούσε.

Η συμπεριφορά του 50χρονου άνδρα που πήδηξε από σκάφος αναψυχής με σκοπό να «χτυπήσει» την Όρκα χαρακτηρίστηκε από αρκετούς ανθρώπους, σύμφωνα με το Sky News, ως «ντροπιαστική» και «αξιολύπητη».

Τα πλάνα, που φαίνεται ο άνδρας βουτάει στην Όρκα, προκάλεσαν αναστάτωση στα social meda, αφού το Υπουργείο Προστασίας της Νέας Ζηλανδίας (DoC) τα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram και αποφάσισε να του επιβάλλει και το σχετικό πρόστιμο.

Πλήρωσε πρόστιμο ο άνδρας που επιτέθηκε στην Όρκα

Στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο 550 ευρώ ως συνέπεια των πράξεών του στα ανοικτά των ακτών του Ντέβονπορτ, στο Όκλαντ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στα σχετικά βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα και έγιναν viral, ακούγεται κόσμος να επευφημεί τον άνδρα πριν αρχίσει να κολυμπάει προς τις φάλαινες, σε μια δεύτερη προσπάθεια να τις φτάσει.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο, ο άνδρας ακούγεται να ρωτάει τους υπόλοιπους στο σκάφος εάν «την άγγιξε», για να βεβαιωθεί εάν είχαν καταγράψει την επίμαχη στιγμή και αλληλεπίδραση με το θηλαστικό.

Ο επικεφαλής ερευνητής του DoC Hayden Loper επέκρινε την «ανεύθυνη», όπως είπε, συμπεριφορά του άνδρα, καθώς οι φάλαινες είναι «εξαιρετικά ισχυρά ζώα και αυτό θα μπορούσε πραγματικά να έχει άσχημη κατάληξη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA