Μενού
Ο Άλεξ Μπατί, όπως ήταν όταν εξαφανίστηκε
Ο Άλεξ Μπατί, όπως ήταν όταν εξαφανίστηκε | GREATER MANCHESTER POLICE
  • Α-
  • Α+

Ανήλικος Βρετανός, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 2017 στην Ισπανία σε ηλικία 11 ετών, εντοπίστηκε σώος κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ταυτοποιήθηκε. Τώρα ο Άλεξ Μπάτι θα επιστρέψει στη Βρετανία», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η εισαγγελία της Τουλούζης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα το BBC και η εφημερίδα La Dépêche du Midi.

Από την πλευρά της, η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ στη βορειοδυτική Αγγλία, από όπου κατάγεται ο νεαρός, ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι ήταν σε επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές για να ενημερωθεί λεπτομερώς.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του και ανέφερε ότι δεν είχε υποστεί κακομεταχείριση. Εντοπίστηκε από οδηγό, που τον βρήκε να περιφέρεται μόνος στο δρόμο και τον πήρε μαζί του. 

Είχε εξαφανιστεί στη διάρκεια διακοπών με τη μητέρα και τον παππού του.

Η γιαγιά του, η οποία είχε την επιμέλειά του, είπε στο BBC το 2018 ότι πίστευε πως η μητέρα και ο παππούς του Άλεξ τον είχαν πάρει για να ζήσει σε μια «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν ήθελαν το παιδί να πάει σχολείο και αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Φαίνεται ότι βρισκόταν στη Γαλλία εδώ και δύο χρόνια, και ζούσε σε ένα περιπλανώμενο κοινόβιο μαζί με τη μητέρα του. Ειδικότερα, ο οδηγός που τον πήρε μαζί του, σημείωσε πως ο 17χρονος του εκμυστηρεύτηκε πως βρίσκει τη μητέρα του λίγο «περίεργη» και ήθελε να φύγει για να χαράξει τη δική του πορεία ζωής. «Ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντας ότι ήταν καλά και ήθελε να τη δει» σημείωσε πηγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA