Μενού
kate
AP Photos
  • Α-
  • Α+

Από τη στιγμή του γάμου της το 2011, μέχρι και σήμερα, η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στο επίκεντρο της προσοχής των αγγλικών media. Πρώτα, λόγω της γοητευτικής της παρουσίας, στη συνέχεια λόγω της εγκυμοσύνης της και φυσικά του τρόπου με τον οποίον διαχειριζόταν τη δημόσια εικόνα της. Τελευταία όμως η ενασχόληση μαζί της άλλαξε.

Η Κέιτ έχει υπάρξει μία σταθερά για την βρετανική βασιλική οικογένεια η οποία -ειδικά τα τελευταία χρόνια- περνάει τη μία κρίση μετά την άλλη. Ένα φρέσκο πρόσωπο που ταυτόχρονα παίζει σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις συμβάσεις της θέσης της. Δεν άργησε να γίνει η αγαπημένη του βρετανικού λαού ως η εικόνα του ανανεωμένου brand της βασιλικής οικογένειας.

Το ντύσιμό της, οι φιλανθρωπίες της, η σχέση της με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η αδερφή της, οι αποφάσεις της, οι εκφράσεις του προσώπου της. Οτιδήποτε κάνει ή δεν κάνει η πριγκίπισσα Κέιτ μπορεί να γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και sites εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών. Άλλες φορές αξιολάτρευτη και άλλες μισητή.

Λόγω όλων των παραπάνω, η Κέιτ είχε πάρει τον άτυπο τίτλο της νέας Νταϊάνα. Τα media αγαπούν να τη λατρεύουν ή, κατά καιρούς, να τη μισούν. Σε κάθε περίπτωση, δεν σταματούν να ασχολούνται μαζί της. Κατά μία διαβολική σύμπτωση, φαίνεται ότι θα την ακολουθήσουν με τρόπο απάνθρωπο και κυνικό σε μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής της.

Η περιπέτεια της υγείας και τα media

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο γέννησε ένα όργιο φημών ως προς την κατάσταση της υγείας της. Πολλά μέσα ενημέρωσης στο Νησί θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα click τους τρώγοντας και μαζί ταΐζοντας όλες αυτές τις φημολογίες. Όλη τη μέρα, κάθε ημέρα. 

To ζευγάρι και η Κέιτ συγκεκριμένα φαίνεται ότι είχε αποφασίσει να κρατήσει αυτό το προσωπικό ζήτημα κρυφό. Ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν γίνεται μακριά από τον δημόσιο διάλογο και τα φώτα της δημοσιότητας. Σκοπός ήταν πρώτα απο όλα η ηρεμία της Κέιτ αλλά φυσικά και η διαχείριση του τρόπου με τον οποίο θα το μάθαιναν τα παιδιά τους.

Kate Middleton
AP Photos

Στην πορεία όμως, αποδείχτηκε ότι η Κέιτ δεν είχε το δικαίωμα αυτό, ακριβώς γιατί ήταν σαν να  της το αφαίρεσε η εμμονική ενασχόληση των δημοσιογράφων μαζί της. Ειδικά με όλη τη γελοία υπόθεση της παραποιημένης φωτογραφίας της, ευρισκόμενη στο πρώτο στάδιο της θεραπείας της, η Κέιτ έπρεπε να βγει να απολογηθεί δημόσια.

Η φωτογραφία αυτή σε συνδυασμό με τη νοσηλεία της τον Ιανουάριο γέννησε απίστευτες συνωμοσιολογίες. Αν η Νταϊάνα είχε να αντιμετωπίσει τα σκανδαλοθηρικά, η Κέιτ έπρεπε να αντιμετωπίσει μαζί και τα social media τα οποία, ως συνήθως, έπαιρναν το νήμα και το τράβαγαν μέχρι το απροχώρητο.

Μία από αυτές τις απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας, έλεγε πως η Κέιτ βρισκόταν σε κώμα ή είχε πεθάνει ή είχε κάνει αποτυχημένη πλαστική και πως στη φωτογραφία που ποσταρίστηκε την Ημέρα της Μητέρας υπήρχε κάποια σωσίας της που πληρώθηκε από τη βασιλική οικογένεια για να αποφευχθεί το σκάνδαλο.

Aπό την Νταϊάνα στην Κέιτ

Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Κέιτ ξυπνάει φυσικά μνήμες από τον αντίστοιχο τρόπο με τον οποίο τα media κατέστρεψαν κυριολεκτικά τη ζωή της Νταϊάνα. Ήταν το 1997 όταν ξέσπασε η είδηση της ερωτικής σχέσης της Νταϊάνα με τον Αλ Φαγιέτ. Μία ολόκληρη χώρα έστρεψε τα μάτια της προς τα εκεί.

Κάρολος και Νταϊάνα
AP Photos

Τα media παραδοσιακά μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι. Ήταν η εποχή των παπαράτσι. Μία και μόνο φωτογραφία όπου θα απεικονίζονταν οι δύο τους, θα μπορούσε να κάνει κάποιον πραγματικά πλούσιο. Μία ομάδα από αυτούς είχαν την πληροφορία ότι το ζευγάρι βρισκόταν στο ξενοδοχείο Ριτζ, στο Παρίσι.

Παρά το σχέδιο διαφυγής τους, εκείνοι κατάλαβαν ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε μία μαύρη μερσεντές. Άρχισαν, λοιπόν, να τους ακολουθούν κατά πόδας. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε ένα κανονικό ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο του Παρισιού. Ο οδηγός/φύλακας του Αλ Φαγιέτ μπήκε σε μία σύραγγα με ιλιγγιώδη ταχύτητα χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον θάνατο των επιβαινόντων. 

Η παραπάνω τραγική ιστορία δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει επιτέλους ο τρόπος που δουλεύουν τα βρετανικά media. Οι όποιες ελπίδες ότι θα κάνουν αυτοκριτική αποδείχθηκαν φρούδες και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η πριγκήπισσα Κέιτ, πολλά χρόνια μετά, είναι μία ζωντανή απόδειξη. Θα νιώσουν τύψεις όσοι ανακινούσαν όλες τις παρανοϊκές θεωρίες; Μάλλον όχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA