Μενού
Σύνταγμα
Πολίτης στο Σύνταγμα | Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ κατατάσσουν την Αυστρία ως την πιο ευτυχισμένη χώρα στο μπλοκ των 27 μελών της ηπείρου, ενώ υψηλά σκορ σημείωσαν Πολωνία, Φινλανδία και Ρουμανία, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες σε κάποιες από αυτές. Απογοητευτική ήταν όμως η θέση της Ελλάδας.

Η Αυστρία σημείωσε συνολικά 7,9 στα 10 στην ετήσια δημοσίευση της Eurostat για τους «δείκτες ποιότητας ζωής», η οποία βασίζεται σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη. Η Πολωνία, η Φινλανδία και η Ρουμανία κατετάγησαν από κοινού δεύτερες στα δεδομένα με όλες τις βαθμολογίες 7,7 στα 10.

Τα λεφτά δεν είναι το παν

«Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες που συνδέονται με χαμηλά επίπεδα εισοδήματος στο πρόσφατο παρελθόν... όπως η Ρουμανία και η Πολωνία, είναι μεταξύ των χωρών όπου η ικανοποίηση από τη ζωή είναι υψηλότερη – δείχνοντας την πολυπλοκότητα της σχέσης μεταξύ υποκειμενικής ευημερίας και οικονομική ευημερία», αναφέρει η Eurostat.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι η έκδοσή της στοχεύει «να καταγράψει τις τάσεις στην υποκειμενική ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών», σημειώνοντας ότι «οι πολίτες της ΕΕ έτειναν να είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τη ζωή τους γενικά, αναφέροντας κατά μέσο όρο 7,1 μονάδες στην κλίμακα».

Μέσοι όροι ικανοποίησης στην ΕΕ
Μέσοι όροι ικανοποίησης στην ΕΕ | ec.europa.eu

Η Ελλάδα μέσα στη θλίψη

Παράλληλα, απαισιόδοξη εικόνα παρουσιάζει η χώρα μας, σημειώνοντας σκορ αυτοαναφερόμενης ικανοποίησης από τη ζωή 6,7 στα 10, στατιστικά πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Παράλληλα, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι ανάμεσα στους 5 πιο δυστυχισμένους λαούς της ηπείρου, μαζί με τις Κροατία (6,8), Γερμανία (6,5), Μαυροβούνιο (5,8) και Βουλγαρία στην τελευταία θέση (5,6).

Τα 5 πιο δυστυχισμένα κράτη της ΕΕ
Τα 5 πιο δυστυχισμένα κράτη της ΕΕ | ec.europa.eu
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA