Μενού
Φυλακή
Φυλακή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Υπήρχε μια φυλακή όπου οι φυλακισμένοι της μκπορούσαν να παίξουν μπέιζμπολ, να κάνουν βόλτα στο ζωολογικό κήπο με άλογα και φλαμίνγκο, ακόμα και να πουλήσουν τρόφιμα και εμπορεύματα όσο τα παιδιά τους έπαιζαν στο πάρκο.

Το βράδυ αν ήθελαν μπορούσαν να πιουν μπίρα, να βάλουν στοιχήματα και να πάνε στο νυχτερινό κέντρο. Όλα αυτά σε μια φυλακή της Βενεζουέλας που ελεγχόταν από τη συμμορία Tren de Aragua.

Όμως, πριν από λίγο καιρό 11.000 αξιωματικοί ασφαλείας πήραν τον έλεγχο της φυλακής στα χέρια τους. Στη «μυστική» φυλακή ζούσαν 300 οικογένειες φυλακισμένων, με όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η συμμορία tren de Aragua

Η συμμορία έκανε «κουμάντο» στην εγκληματική ζωή της Λατινικής Αμερικής και χρησιμοποιούσε τη φυλακή αυτή ως έδρα της. Είχε «επιχειρήσεις» στην Κολομβία, τη Χιλή και το Περού. 

Επί σχεδόν δύο δεκαετίες τα μέλη της συμμετείχαν σε παράνομες δράσεις, όπως εξόρυξη χρυσού, εμπόριο, κυκλώματα πορνείας και εκβιασμό μεταναστών. 

Σύμφωνα με την Independent, οι κρατούμενοι στοιχημάτιζαν, κανόνιζαν συμφωνίες για δάνεια μέσω αυτοσχέδιας τράπεζας και έπιναν στο νυχτερινό κέντρο Tokio της φυλακής.

Όταν τα τρόφιμα και τα καθημερινά είδη ήταν δύσκολο να βρεθούν στη Βενεζουέλα στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης της, οι ντόπιοι θα πήγαιναν στην Τοκορόν για να αγοράσουν τα απαραίτητα που δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά αλλού.

Η στρατιωτική επιχείρηση 

Μέσα στη φυλακή βρέθηκε ένα οπλοστάσιο με τουφέκια, πιστόλια και κουτιά πυρομαχικών. Επίσης, κατασχέθηκαν τηλεοράσεις και φούρνοι μικροκυμάτων. 

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην επιχείρηση που είχε σχεδιαστεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Remigio Ceballos.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας για την «αποκατάσταση της τάξης» στη φυλακή και τις επαίνεσε για τις γρήγορες ενέργειες.

Ωστόσο, με μεταγενέστερη δήλωση ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει μια δεύτερη φάση της επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση να συνιστά τη σύλληψη όλων των εγκληματιών που διέφυγαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA