Μενού
Αεροπλάνο στη Σενεγάλη
Boeing 737 είχε ατύχημα σε απογείωση στη Σενεγάλη | Twitter
  • Α-
  • Α+

Μία ημέρα μετά τη δραματική προσγείωση ενός Boeing 767 στην Τουρκία, σημειώθηκε ακόμη ένα ατύχημα με αεροπλάνο της εταιρείας στη Σενεγάλη, το οποίο μετέφερε 78 επιβάτες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένα Boeing 737 έπιασε φωτιά κατά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές, να «γλιστρήσει» προς τον διάδρομο προσγείωσης και να τραυματιστούν 11 επιβαίνοντες.

Το συμβάν με το Boeing 737 στη Σενεγάλη σημειώθηκε σήμερα το πρωί (9/5) όταν το αεροπλάνο έπεσε σε θάμνο του αεροδρομίου Blaise Diagne και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Σε εικόνες που κυκλοφόρησαν και έκαναν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το αεροπλάνο του αερομεταφορέα Transair της Σενεγάλης να είναι μέσα στο χώμα και να έχει σχηματιστεί μία τεράστια τρύπα στον αριστερό κινητήρα.

Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Blaise Diagne στη Σενεγάλη έσπευσαν να απομακρύνουν τους επιβάτες, 11 από τους οποίους τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εξ' αυτών σοβαρά, ενώ οι πτήσεις από το αεροδρόμιο κοντά στο Ντακάρ ανεστάλησαν.

Δραματική προσγείωση Boeing 767 στην Τουρκία

Δραματικές στιγμές βίωσαν οι επιβαίνοντες ενός εμπορευματικού Boeing 767 όταν το αεροσκάφος υπέστη βλάβη στο μπροστινό σύστημα προσγείωσης.

Το αεροπλάνο, που ανήκει στην αμερικανική ταχυδρομική εταιρεία Fedex, εκτελούσε πτήση από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη, όταν και εντοπίστηκε το μηχανικό πρόβλημα. 

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης, ο πιλότος αναγκάστηκε να πέσει με τη «μύτη» του αεροπλάνου ώστε να το ακινητοποιήσει στον διάδρομο. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, δεν κατεγράφη κανένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια του συμβάντος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA