Μενού
Σκιέρ
Σκιέρ | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Χιονοστιβάδα κοντά στο αυστριακό χιονοδρομικό κέντρο Σόλντεν είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Ολλανδοί σκιέρ. Ένα τέταρτο άτομο διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Τα θύματα ήταν μέλη μίας ομάδας 17 ατόμων που πραγματοποιούσε ανάβαση, με τη συνοδεία τεσσάρων Αυστριακών οδηγών. 

Η ομάδα κατευθυνόταν προς ένα ορεινό καταφύγιο σε ύψος περίπου 2.500 μέτρων, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όταν η χιονοστιβάδα, η οποία είχε πλάτος περίπου 80 μέτρα, χτύπησε το πρωί της Πέμπτης.

Παρέσυρε τέσσερα μέλη της ομάδας, δύο από τα οποία ήταν νεκρά όταν τους βρήκαν οι διασώστες. Οι άλλοι δύο βρέθηκαν τραυματισμένοι- ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο και ο άλλος παρέμεινε στο βουνό. Ο σκιέρ που παρέμεινε στο βουνό πέθανε, δήλωσε αργότερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η πρεσβεία της χώρας στη Βιέννη διερευνά τι ακριβώς συνέβη και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί.

Το επίπεδο προειδοποίησης για χιονοστιβάδες στην επαρχία Τιρόλο, όπου βρίσκεται το Σόλντεν, ήταν «μέτριο», το δεύτερο σε μια πενταβάθμια κλίμακα, αλλά οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει τους σκιέρ να είναι προσεκτικοί.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA