Μενού
tourkia seismos
TRT Haber/Youtube
  • Α-
  • Α+

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε στις 18:11 στην περιοχή Σουλουσαράι της επαρχίας της Τοκάτης (Ευδοκιάδα) της βόρειας Τουρκίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 5,99 χιλιόμετρα. Ο σεισμός, εκτός από την Τοκάτη, έγινε αισθητός και στους γειτονικούς νομούς.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές σε ορισμένα κτήρια.

Σεισμός στην Τουρκία: Έρευνες από τις αρχές

Σύμφωνα με τη Milliyet, πραγματοποιούνται επιτόπιες έρευνες στις επαρχίες της Τοκάτη από ομάδες Χωροφυλακής, Αστυνομίας και αρμόδιων διοικητικών υπαλλήλων.

Στην επαρχία της Τοκάτης έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε 2 κατοικίες, 5 αχυρώνες και 2 μιναρέδες.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην περιοχή την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη Milliyet, κατά τη διάρκεια του σεισμού, τραυματίστηκαν 5 άτομα που «πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν». Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο περιφερειακό κρατικό νοσοκομείο.

Σεισμός στην Τουρκία: Η ενημέρωση

Στην ενημέρωσή του, ο δήμαρχος της Σουλουσαράι Νταβούτ Κιλίτς είπε: «Υπάρχουν κτίρια που υπέστησαν ζημιές. Η μόνη μας παρηγοριά είναι ότι δεν υπάρχουν απώλειες ζωής ή σοβαροί τραυματισμοί».

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν τα βίντεο στα social media από τη στιγμή του σεισμού, αλλά και λίγα δευτερόλεπτα μετά. Ορισμένα από τα στιγμιότυπα κόβουν την ανάσα και είναι ενδεικτικά της έντασης με την οποία χτύπησε ο Εγκέλαδος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA