Μενού
Αεροδρόμιο Βαρκελώνης
Επιβάτες στη Βαρκελώνη | AP Photos / Joan Mateu Parra
  • Α-
  • Α+

Μικρή διαρροή ραδιενέργειας –από μια βαλίτσα που είχε τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών ενός αεροπλάνου από τη Ζυρίχη– καταγράφηκε , σύμφωνα με την El Pais, στη Βαρκελώνη και πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η μικρή διαρροή ραδιενέργειας παρατηρήθηκε στο El Prat της Βαρκελώνης, με τη διεύθυνση του αεροδρομίου να διαβεβαιώνει πως ενεργοποιήθηκε μεν το πρωτόκολλο, αλλά το περιστατικό χαρακτήριζεται ως «μικρής σημασίας».

Γι' αυτόν τον λόγο δεν αποφασίστηκε να παραλύσει το αεροδρόμιο στη Βαρκελώνη, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να εργάζονται, για να αποκλείσουν οποιονδήποτε κίνδυνο από τη διαρροή.

Την ίδια ώρα, δεκάδες επιβάτες εξακολουθούν να παραμένουν μέσα στα αεροπλάνα, μέχρι να διευκρινιστεί και να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Βαρκελώνη: Το χρονικό της διαρροής

Στις 10:48 το πρωί της Τρίτης, η διαρροή εντοπίστηκε σε μια βαλίτσα, που περιείχε ιατρικό υλικό και υπήρχαν υποψίες ότι ένα μέρος της θα μπορούσε να είναι ραδιενεργό.

Η βαλίτσα βρισκόταν στην καμπίνα του αεροσκάφους της Air Baltic και δεν επετράπη στους επιβάτες να αποβιβαστούν, με την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιεί τον συναγερμό του Αεροναυτικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης της Καταλονίας (AEROCAT) και του Ειδικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Ραδιολογικά Περιστατικά της Καταλονίας (RADCAT).

Δεκατρία μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Καταλονία, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας τεχνολογικών κινδύνων, έφτασαν στο αεροσκάφος και επιθεώρησαν το πακέτο.

Θεώρησαν ότι αν υπήρξε κάποιου είδους διαρροή θα ήταν «χαμηλής επικινδυνότητας», αλλά συνέστησαν στους επιβάτες και στο υπόλοιπο προσωπικό να παραμείνουν στα αεροπλάνα τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA