Μενού
emfragma
Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας νεαρός Βρετανός που υπέστη έμφραγμα στα 22 του, προειδοποιεί τον κόσμο να «προσέχει» επειδή μπορεί να συμβεί στον καθένα σε οποιαδήποτε ηλικία.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο Τομ Μπίρτσι μίλησε στους 152.000 ακόλουθούς του στο TikTok για την εμπειρία του, σε ένα βίντεο με πάνω από 1,6 εκατ. προβολές.

Ο νεαρός είπε ότι ήταν ένας περιστασιακός χρήστης ναρκωτικών που εργαζόταν σε μία δουλειά με αρκετό στρες στη μουσική βιομηχανία, όταν συνέβη το περιστατικό.

«Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ένα μυρμήγκιασμα στο πίσω μέρος του καρπού μου που απλώθηκε κάτω και πάνω από το χέρι μου μέχρι που μούδιασε ολόκληρο στα αριστερά και μετά απλώθηκε προς τα δεξιά και θυμάμαι ότι ένιωθα τόσο άβολα. Ήταν σαν και τα δύο μου χέρια να ήταν πολύ σφιχτά και μετά το στήθος μου σφίχτηκε και αυτό», είπε ο νεαρός και συνέχισε:

«Δεν ήταν ιδιαίτερα επώδυνο, αλλά είχε έναν πιεστικό φόβο - έναν επικείμενο φόβο καταστροφής». Όπως θυμάται δεν μπορούσε να ξαπλώσει ή να σταθεί όρθιος και «τριβόταν γύρω από το μέρος».

Τελικά κλήθηκε ένα ασθενοφόρο και οι παραϊατρικοί έκαναν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, μια απλή εξέταση που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μπίρτσι δεν είχε υποστεί έμφραγμα αλλά ήθελαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις αίματος ώστε να βεβαιωθούν.

Είπε στους ακόλουθούς του ότι πήγε στο νοσοκομείο του Λιντς με ασθενοφόρο και έκανε αμέσως μια εξέταση αίματος. 

«Με πήγαν σε ένα δωμάτιο και έβαλαν ένα πράγμα στο στομάχι μου και σε εκείνο το σημείο ένιωθα σαν "Χριστέ μου, γιατί μου κάνουν ένεση στο στομάχι μου;". Το ίδιο βράδυ ανακάλυψα ότι έπαθα έμφραγμα, σε ηλικία 22 ετών».

Το περιέγραψε ως «τρομακτική εμπειρία» και προέτρεψε τους ανθρώπους να προσέχουν τον εαυτό τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA