Σε εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε η τουρκική αστυνομία στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν για να μην γίνουν πορείες και διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Από την νομαρχία ανακοινώθηκε ότι έγιναν 384 συλλήψεις διαδηλωτών, και κινητοποιήθηκαν 52.656 αστυνομικοί.
Κάποια αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις ωστόσο ανεβάζουν τώρα τον αριθμό αυτό έως και τους 400, μεταξύ των οποίων και εννέα δικηγόρoı.
Πού έγιναν οι συλλήψεις
Οι συλλήψεις έγιναν κυρίως στις περιοχές Μετζιντιγέκιοϊ, Σισλί και Μπεσίκτας, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί με πολιτικά φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές.
Να σημειωθεί ότι από την παραμονή της Πρωτομαγιάς οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτικές συλλήψεις.
Πρωτομαγιά: Επεισόδια και στη Γαλλία
Επεισόδια σημειώθηκαν και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Γαλλία.
Στο Παρίσι, τη Λυών και τη Ναντ η αστυνομία ενίσχυσε τις δυνάμεις της και έκανε χρήση δακρυγόνων καθώς υπήρχε η πληροφορία για παρουσία ακροαριστερών ακτιβιστών.
Στη Ναντ καταγράφηκαν εντάσεις και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν υδραντλίες.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.