Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία «είτε θα καταθέσουν τα όπλα τους, είτε θα θαφτούν στα συριακά εδάφη μαζί με τα όπλα τους», διεμήνυσε σήμερα (25/12) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, η Άγκυρα επιμένει ότι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κουρδική πολιτοφυλακή «πρέπει να διαλυθεί» και «δεν έχει καμία θέση στο μέλλον της Συρίας».
Η Τουρκία ταυτίζει την κουρδική παράταξη PYD και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προέκταση της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ και τις συνδέει με την τρομοκρατία.
Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ερντογάνς δήλωσε: «Θα εξαλείψουμε την τρομοκρατική οργάνωση που προσπαθεί να υφάνει ένα τείχος αίματος ανάμεσα σε εμάς και τους Κούρδους αδελφούς μας».

Ερντογάν: «Υπομονετικά και αποφασιστικά»
«Θεού θέλοντος, θα χαλάσουμε τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών ενεργώντας υπομονετικά, αποφασιστικά και προσεκτικά», υποστήριξε στη συνέχεια.
Μάλιστα, επανέλαβε ότι η Τουρκία «θα διατηρήσει την ασυμβίβαστη στάση της απέναντι στις επιθέσεις κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία, έπλεξε το εγκώμιο του de facto ηγέτη της χώρας και αρχηγού της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, Αχμέντ αλ Σάρα και τόνσιε ότι «διαχειρίζεται πολύ καλά τη διαδικασία και εκτιμάται για τα μετριοπαθή και εποικοδομητικά του μηνύματα».
«Ευτυχισμένος για τη σημαία»
Συμπλήρωσε δε πως νιώθει ευτυχισμένος όταν βλέπει τη σημαία της ελεύθερης Συρίας και την τουρκική σημαία με την ημισέληνο δίπλα-δίπλα στο Χαλέπι, τη Δαμασκό, τη Χάμα, τη Χομς, την Ντάραα και το Μανμπίτζ.

«Θα στηρίξουμε τη Συρία σε κάθε τομέα που χρειάζεται, από την ενέργεια έως τις μεταφορές, από την ανοικοδόμηση των πόλεων έως την εκπαίδευση και την υγεία, από την ασφάλεια έως το εμπόριο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.
- Το Ιράν ορίζει πρώτη φορά τις προϋποθέσεις για λήξη του πολέμου - Οι τρεις όροι
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Σάσα Βεζένκοφ - Νικόλ Ελευθεριάδου: Χώρισαν μετά από 4 χρόνια σχέσης
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.