Μενού
erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες (31/10) πως η Τουρκία δεν επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία άλλων χωρών, τονίζοντας όμως πως δεν θα κάνει πίσω στα θέματα της δικής της εδαφικής ακεραιότητας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε πως η γείτονα χώρα ουδέποτε θα μπλεκόταν σε ξένες υποθέσεις, υπό τον όρο βέβαια πως δεν απειλούν τα τουρκικά συμφέροντα. Σε τέτοια περίπτωση, ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως μερικές φορές ο πόλεμος είναι απαραίτητος για την εξασφάλιση της ειρήνης.

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο»

Κατά την ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Όπως λέγαμε πάντοτε, εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη, στη θάλασσα, στην κυριαρχία ή στις εθνικές υποθέσεις καμίας χώρας» σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Εμείς προσπαθούμε μόνο να προστατεύσουμε την πατρίδα μας υπό την καθοδήγηση τω προγόνων μας, που έλεγαν "αν θέλετε ειρήνη και ευημερία, ετοιμαστείτε για πόλεμο"» πρόσθεσε στον αντίποδα.

«Ενισχύουμε τον στρατό μας»

«Για να επιβιώσει η Τουρκία, πρέπει να είναι ισχυρή σε κάθε τομέα, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, και να αυτοβελτιώνεται συνεχώς», συνέχισε, λέγοντας πως στην Τουρκία δεν απομένει χώρος για γεωπολιτικές υποχωρήσεις.

«Σε αντίθετη περίπτωση, αν υποχωρούσαμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα θεωρούσαν και για εμάς πολλά ακόμα και τα υφιστάμενα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της σημερινής πατρίδας, όπου έχουμε στριμωχτεί. Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, χωρίς να τρέφουμε εχθρότητα προς κανέναν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA