Μενού
Πανεπιστήμιο του Γιορκ
Πανεπιστήμιο του Γιορκ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γιορκ φέρεται να αυτοκτόνησε, καθώς ήταν πεπεισμένος ότι έπασχε από ανίατο καρκίνο. Τραγικά όμως, μετά από ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι ήταν απολύτως υγιής σωματικά. Τώρα, ερωτήματα εγείρουν οι συνθήκες του θανάτου του καθώς και η αφορμή που τον οδήγησε να πάρει τη ζωή του.

Όπως μεταφέρει η Daily Mail, ο 18χρονος Τσαρλς Χένρι Τζόνσον, απέφευγε να συναναστραφεί με τους νέους του συγκατοίκους στις φοιτητικές εστίες, μία ή δύο ημέρες αφότου ξεκίνησε το πρώτο του έτος, με τη δικαιολογία ότι ακόμα τακτοποιούσε τα πράγματά του. Αλλά αφού ο πατέρας του επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο, ανησυχώντας διότι δεν είχε νέα του, ο φοιτητής πληροφορικής βρέθηκε πνιγμένος στο δωμάτιό του με τις τσάντες του να είναι ακόμα γεμάτες.

Σε σημειώσεις που βρέθηκαν στο δωμάτιό του, ο φοιτητής έγραφε ότι είχε αρχίσει να αισθάνεται συχνά αδιαθεσία και δυσφορία περίπου δύο χρόνια πριν και πίστευε ότι έπασχε από καρκίνο του εντέρου σε τελικό στάδιο, που είχε εξαπλωθεί στον θώρακα και τον εγκέφαλό του.

Η τραγική νεκροψία

Ο Τσαρλς φέρεται να είχε διαγνώσει μόνος του την κατάστασή του, λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσε να επιβιώσει». Αλλά η νεκροψία που ακολούθησε του θανάτου του διαπίστωσε ότι τα όργανά του ήταν απολύτως υγιή και ο εγκέφαλός του ήταν φυσιολογικός, χωρίς ίχνη καρκίνου.

Η Άλισον Νόρτον, βοηθός ιατροδικαστής στο Γιορκ, κατέθεσε ότι οι σημειώσεις του εφήβου και οι καταχωρήσεις του online «έδειχναν ότι είχε πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει, αντί να υποφέρει από μια ασθένεια που πίστευε ότι είχε».

Ο Ταρλς, ο οποίος μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Spalding του Lincolnshire, λέγεται ότι ήταν «ευτυχισμένος που ξεκίνησε το πανεπιστήμιο» αφού τελείωσε το σχολείο με εξαιρετικούς βαθμούς στα μαθηματικά, τη φυσική και την επιστήμη των υπολογιστών. Είχε σχέδια να γίνει μηχανικός υπολογιστών.

Ωστόσο, είχε προηγουμένως παραπεμφθεί στις τοπικές υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας στην πόλη του, τον Σεπτέμβριο του 2021, οι οποίες τον συμβούλεψαν να μειώσει τον χρόνο που περνούσε στο διαδίκτυο

Όταν ο κ. Τζόνσον επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο στις 20 Σεπτεμβρίου, ανησυχώντας καθώς δεν είχε νέα από τον γιο του, δύο υπάλληλοι ασφαλείας στάλθηκαν στο δωμάτιό του στις 11 το πρωί. Αφού δεν έλαβαν απάντηση, μπήκαν και βρήκαν το άψυχο σώμα του νεαρού ξαπλωμένο στο κρεβάτι του.

Ως αιτία θανάτου εκτιμάται η ασφυξία, αν και ο τρόπος που επήλθε δεν είναι ξεκάθαρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA