Μενού
Ουκρανία
Συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας | AP Photos / Petr David Josek
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμη συνεδρίαση που θα αφορά στην Ουκρανία και στην έγκριση περαιτέρω βοήθειας, πολεμικής και μη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα (22/4) στο Λουξεμβούργο στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι Financial Times, η Ουκρανία αναμένεται να ζητήσει σήμερα περισσότερη βοήθεια από την Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μπαίνουν στο «επίκεντρο» των πιέσεων.

Σύμφωνα με το διεθνές μέσο ενημέρωσης, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία δέχθηκαν πιέσεις από την Ε.Ε. και τον ΝΑΤΟ, με τους δύο φορείς να προτρέπουν προσωπικά Κυριάκο Μητσοτάκη και Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά συστήματα στο Κίεβο.

Οι Financial Times, όπως έγινε γνωστό, επικαλούνται άτομα που ήταν παρόντα στις εν λόγω συζητήσεις, ενώ συνεχίζοντας, αναφέρουν: «Οι δύο ηγέτες, οι ένοπλες δυνάμεις των οποίων διαθέτουν μεταξύ τους περισσότερα από δώδεκα συστήματα Patriot καθώς και άλλα, όπως τα S-300, ενημερώθηκαν ότι οι ανάγκες τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας και ότι δεν αντιμετωπίζουν άμεσες απειλές. Δείτε τι να περιμένετε στη σημερινή συνάντηση».

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία φέρεται να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα ηλικιωμένα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA