Αναχώρησε σήμερα για τη Βομβάη, με 276 από τους 303 Ινδούς επιβάτες του το αεροσκάφος που είχε ακινητοποιηθεί από την Πέμπτη στη βορειοανατολική Γαλλία, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εμπλεκόταν σε εμπορία ανθρώπων.
Οι δύο από τους επιβάτες για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ήταν διακινητές, αφέθηκαν ελεύθεροι. Άλλοι 25, εκ των οποίων οι πέντε ανήλικοι, θα παραμείνουν προς το παρόν στη Γαλλία, αφού υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί άσυλο.
Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, όπως διευκρίνισαν οι αρχές της περιφέρειας Μαρν.
Γαλλία: Πολύωρη διαδικασία
Αφού ολοκληρώθηκε η επιβίβαση, μια διαδικασία που κράτησε πολλές ώρες, το Airbus A340 της μικρής, ρουμάνικης εταιρείας Legend Airlines αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Βατρί με προορισμό τη Βομβάη.
Οι δύο Ινδοί που αρχικά θεωρήθηκαν διακινητές δεν διώκονται αλλά τους χορηγήθηκε καθεστώς «βασικού μάρτυρα» και αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή. Η εισαγγελία είχε ζητήσει την προφυλάκισή τους.
- Πτήση εφιάλτης χωρίς κλιματισμό: Οι επιβάτες λιποθυμούσαν και έκαναν εμετό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
- Σάσα Μπάστα: Ξετρελάθηκε με τον πιτσιρικά που έπαιξε κλαρίνο στην Ηλεία - Ο ξέφρενος χορός
- «Έφυγα για να δουλέψω και ο σύντροφός μου παντρεύτηκε»: 7 διάσημοι που έμαθαν ότι χωρίζουν από τα media
- 5 φανταστικά γλυκά που τρώγαμε τα καλοκαίρια των '90s
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.