Μενού
Jimmy Lippert Thyden
Jimmy Lippert Thyden | X
  • Α-
  • Α+

Ένας 42χρονος δικηγόρος που έπεσε θύμα εμπορίας βρεφών αμέσως μετά τη γέννησή του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ, στη Χιλή, επανασυνδέθηκε με τη βιολογική του μητέρα 42 ολόκληρα χρόνια μετά.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Jimmy Lippert Thyden μεγάλωσε στις ΗΠΑ και ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα στη Νότια Αμερική για να συναντήσει για πρώτη φορά τη βιολογική του μητέρα.

«Δεν ήξερε για μένα επειδή με πήραν κατά τη γέννηση και τής είπαν ότι ήμουν νεκρός» δήλωσε ο Jimmy Lippert Thyden σε βίντεο στο TikTok ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο για να συναντήσει τη μητέρα του για πρώτη φορά. «Όταν ζήτησε το σώμα μου, της είπαν ότι το είχαν πετάξει». «Έτσι δεν έχουμε αγκαλιαστεί ποτέ» σημειώνει ο άνδρας.

Περπατώντας σε ένα δρόμο στη γενέτειρα της μητέρας του, τη Βαλντίβια, περίπου 740 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Σαντιάγκο, με ένα μπουκέτο λουλούδια στο χέρι, ο Lippert Thyden αγκάλιασε με δάκρυα στα μάτια τη Maria Angelica Gonzalez, τη βιολογική του μητέρα, και της είπε ότι την αγαπάει.

Ταξίδεψε στη Χιλή με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, οι οποίες συνάντησαν για πρώτη φορά τη γιαγιά τους. Ο Lippert Thyden επανασυνδέθηκε με την οικογένειά του χάρη στην ανίχνευση DNA μέσω της MyHeritage.com και της Nos Buscamos, μιας χιλιανής ΜΚΟ που βοηθά την επανασύνδεση ανθρώπων που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής δικτατορίας.

Χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν και δεκάδες χιλιάδες βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Πινοσέτ, η οποία τελείωσε το 1990. Η ιδρύτρια της Nos Buscamos, Constanza del Rio, δημιούργησε τη ΜΚΟ αφού απέτυχε να βρει πληροφορίες για τη δική της βιολογική οικογένεια.

Η ΜΚΟ λέει ότι έχει καταφέρει να βοηθήσει περίπου 400 άτομα να επανασυνδεθούν με την οικογένειά τους. «Αυτή η περίπτωση είναι μία από τις εκατοντάδες ή χιλιάδες περιπτώσεις εμπορίας παιδιών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και της δημοκρατίας», δήλωσε η del Rio. «Τα παιδιά αυτά κηρύσσονταν νεκρά και πωλούνταν σε ξένους για 10.000 ή 15.000 δολάρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA