Μενού
Χέρι γυναίκας στο νερό
Χέρι γυναίκας στο νερό | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Μια γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα δεν μπορεί να κάνει ούτε μπάνιο λόγω μιας σπάνιας και σοβαρής αλλεργίας που έχει στο νερό, η οποία της προκαλεί βασανιστικό κνησμό στο δέρμα κατά την επαφή με το υγρό. Ακόμα και ο ιδρώτας της μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση, την οποία περιγράφει ως πιο εξουθενωτική από οποιονδήποτε πόνο.

«Είναι δύσκολο να το περνάς ως νεαρή γυναίκα», είπε η 22χρονη Λόρεν Μοντεφούσκο σε τοπικό μέσο για την πάθησή της. Η Αμερικανίδα πάσχει από υδατογενή κνίδωση, μία μορφή κνίδωσης που προκαλεί εξάνθημα μετά από έκθεση στο νερό. Αυτή η ασθένεια είναι εξαιρετικά σπάνια με μόνο 37 καταγεγραμμένες περιπτώσεις στην ιατρική βιβλιογραφία, σύμφωνα με τη NY Post.

Όταν η Μοντεφούσκο κάνει ντους ή έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με νερό, βιώνει έντονο κνησμό, που μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα. «Αισθάνομαι ότι η φαγούρα είναι βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μου. Προσπαθώ ό,τι μπορώ για να μην με τρώει, αλλά μάταια», περιέγραψε.

Καμία γνωστή θεραπεία

Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει τρόπος να αμβλυνθεί η ένταση του εξανθήματος. «Απλώς πρέπει να το υποφέρω. Βυθίζω τα νύχια μου στο δέρμα μου για να πονάω περισσότερο, ώστε να μην νιώθω τον ερεθισμό από το εξάνθημα».

Η Λόρεν εκδήλωσε για πρώτη φορά τη δερματική της υδροφοβία όταν ήταν 12 ετών, αλλά η κατάστασή της συνέχισε να επιδεινώνεται με τα χρόνια. Τελικά πήγε στο γιατρό τρία χρόνια αργότερα, οπότε και διαγνώστηκε με την προαναφερθείσα πάθηση.

Καθώς δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την αλλεργία, η Montefusco προσπαθεί να μετριάσει τα συμπτώματα αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το μπάνιο και το ντους.. Στη συνέχεια, φροντίζει να ντυθεί το συντομότερο δυνατό γιατί ο κρύος αέρας μπορεί να επιτείνει τον πόνο, όπως και το τρίψιμο ή το ξύρισμα του σώματός της.

Δυστυχώς, η αποχή από την τακτική καθαριότητα είναι μόνο οριακά αποτελεσματική, δεδομένου ότι το εξάνθημα μπορεί να πυροδοτηθεί από το να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, σε υδρομασάζ, σε πισίνες και ακόμη και από τον ίδιο της τον ιδρώτα

Δυστυχώς, ο πόνος που προκαλεί η πάθηση δεν είναι μόνο σωματικός. «Νόμιζα ότι ήμουν αηδιαστική που προσπαθώ να μην κάνω ντους», είπε. Ευτυχώς, η Montefusco κατάφερε να βρει μια ομάδα στα social media με άλλους «ομοιοπαθούντες» οι οποίοι επίσης αρνούνταν να κάνουν ντους, κάτι που όπως είπε την έκανε να αισθάνεται πολύ πιο άνετα.

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA