Μενού
Ηλιοβασίλεμα στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία
Ο ήλιος δύει στην Κωνσταντινούπολη | AP Photos / Emrah Gurel
  • Α-
  • Α+

Η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, κατάφερε να κατασχέσει το τρίτο μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης στην ιστορία της, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες πως η χώρα μετατρέπεται σε «πύλη εισόδου» ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε μία επιχείρηση που στήθηκε σε τρεις επαρχίες της Τουρκίας κατασχέθηκαν 608 κιλά, κυρίως υγρής κοκαΐνης, καθώς και 830 κιλά χημικών ουσιών, που βοηθούν στην παρασκευή του ναρκωτικού.

Ο Γερλικαγιά, ειδικότερα, ανέφερε στο X (σ.σ. πρώην Twitter) πως η αστυνομική επιχείρηση είχε ως στόχο μια διεθνή συμμορία που φέρεται να καθοδηγείται από έναν υπήκοο του Λιβάνου και της Βενεζουέλας, ο οποίος ήταν μεταξύ των τεσσάρων αλλοδαπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με εννέα Τούρκους.

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί στην Τουρκία

Ομάδες που παρακολουθούν το οργανωμένο έγκλημα λένε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται ως «κόμβος» διακίνησης της κοκαΐνης, που έρχεται από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Ρότερνταμ αυξάνονται διαρκώς.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης, που έχει περάσει από τα σύνορα της Τουρκίας, ανέρχεται στους 1,1 τόνους οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε φορτίο με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Αντίστοιχα, στη σημερινή επιχείρηση στήθηκε από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της χώρας και οι έρευνες εστίασαν στο Τεκιρντάγ, επαρχία βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης, και στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με τον Γερλικαγιά, η συμμορία χρησιμοποιούσε αμπελώνες στο Τεκιρντάγ και την Αττάλεια για την αποθήκευση χημικών ουσιών και την επεξεργασία της κοκαΐνης, την οποία παρουσίαζαν ως «λίπασμα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA